Най-модерната козметична процедура: за и против "Барби ботокс"

Барби ботоксът е процедура, вдъховена от филма „Барби“ – това е инжектиране на ботулинов токсин в зоната на врата и трапецовидните мускули. Преди да стане популярна като процедурата от филма, се е използвала за болки във врата и за лечение на мигрена.

@drjb.aesthetics Barbie Botox has a medical use and is incorporated into the treatment plan for those suffer with chronic migraines #barbiebotox #barbietox #traptox #traptoxlondon #trapeziusbotox #chronicmigraine #chronicmigraineawareness ♬ greedy sped up - Tate McRae

Момичетата в TikTok буквално са полудели по частичната парализа на врата. Ботоксът и други невротоксини, които се използват предимно за лечение на линии и бръчки по лицето, отдавна се използват не по предназначение като този за лечение на заболявания като главоболие, болка в челюстта и прекомерно изпотяване. По-долу е всичко, което трябва да знаете за най-новата мания на TikTok.

Барби
Снимка: iStock

Какво е Барби Ботокс?

„Ботоксът на Барби е наистина ботокс за трапецовидните мускули“, казва лицевият пластичен хирург д-р Левин пред ELLE.com. „Трапецовидният мускул е голям ветрилообразен мускул, който минава по задната част на врата и след това по задната част на рамото. Това е мястото, където държим много напрежение и тъй като използваме този мускул вместо други мускули, той може да стане доста обемист. Това може да доведе до напрежение или болка във врата и раменете и горната част на гърба. Ако прекалявате с трапецовидния си мускул, това също може да направи раменете и шията ви да изглеждат обемисти, което не се харесва на някои пациенти."

Линда Еванджелиста се завърна на подиума след инцидента с естетична процедура

Какво точно прави Барби Ботокс?

Ако пациентите изпитват силна болка в трапеца или не харесват обемната форма на раменете си и търсят по-тънък врат, те могат да получат ботокс в една област на трапеца, което ще помогне за отпускане на мускула, д-р , казва Левин. В рамките на около месец пациентите ще почувстват по-малко напрежение в тази част на врата и раменете си и областта може да започне да изглежда по-тънка, удължавайки врата.

Колко трае?

Зависи какъв вид невротоксин изберете. Ботоксът обикновено продължава между три и четири месеца, докато Daxxify е доказано в клинични проучвания, че продължава между 6 и 9 месеца.

Какви са рисковете, свързани с Барби Ботокс?

Както винаги, уверете се, че отивате при лицензиран медицински специалист, като дерматолог, лекар или практикуваща медицинска сестра, когато се интересувате от инжекции като Botox, Xeomin или Daxxify. Тези инжекции са одобрени само от FDA за лицето и инжекциите във всяка друга област се считат за „не по предназначение“ и по преценка на медицинския специалист. Ако се инжектира неправилно, може да отслаби мускулите около трапеца.

Повече за процедура от дерматолога д-р Катя Паскова, вижте във видеото от предаването "На Кафе" по NOVA по-горе!

Проюетете  още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти