Специално

„Воин на Сатаната“ и носител на Оскар: какво не знаем за Мики Маус

Той е любим герой на малки и големи от близо 100 години, а едва ли някой от нас може да забрави как сърцето ни подскачаше всеки път, когато го видехме на екрана. 

Мики Маус е един от най-популярните и обичани анимационни герои на „Дисни”. Красивите и увлекателни филмчета с негово участие можеше да намерите в EON Kids – част от ТВ платформата на EON. Но какво не знаем за него? Ето няколко любопитни факта за емблематичния мишок:

Мики Маус е създаден от Уолт Дисни и Уб Иверкс през 1928 година. Първият анимационен филм с участието на Мики се нарича "Пароброд Паровоз Уили" и е създаден в черно-бял формат.

В началото Мики Маус не е имал глас. Първият пълнометражен филм, в който Мики говори, е "Фантазия" от 1940 година.

Мики Маус е символ на „Дисни” и е известен със своите големи уши и червени панталони. Той е познат също така с белия си ръкав и жълти обувки.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Мики Маус има звезда на Алеята на славата. Тя е поставена през 1978 година.

Мики Маус
Снимка: Getty

Мики Маус е бил носител на „Оскар” през 1932 година. Той е получил специална награда за създаването на първия си звуков анимационен филм.

Мики Маус е известен също така със своята приятелка Мини Маус.

Костюмираният и вечно усмихнат мишок е символ и на „Дисниленд”.

Мики Маус
Снимка: Getty

На 18 септември 2008 саудитският духовен лидер шейх Мохамед ал Мунаджид в телевизионно обръщение заявява, че популярният анимационен герой „е воин на Сатаната и трябва да бъде убит“. Ислямът предписва унищожението на всички мишки (и изобщо гризачи), което включва и Мики Маус. Според Мухамед ал Мунаджид, Мики Маус подбужда снизхождение към мишките, което пречи на унищожаването им.

Мики Маус
Снимка: Getty

Анимационният герой е възпят дори в българска песен – Росица Кирилова направи детска песничка за любимия Мики Маус.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.

Още за любимите герои на малки и големи: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти