Специално

На какви важни емоционални и социални умения ни учи „Прасето Пепа”

r
Снимка: gettyimages

Британската анимационна поредица „Прасето Пепа” е любима както на малки деца, така и на техните родители по цял свят. До 2022 г. са излезли седем сезона на сериала в 180 страни. У нас феновете могат да гледат епизодите в EON Kids – част от ТВ платформата на EON.

За да стане толкова любима поредица на малки и големи, „Прасето Пепа” определено трябва да има поуки, които да карат зрителя да се замисли над важните неща в живота. Но на какви емоционални и социални умения ни учи детското филмче?

Пепа е добра

Добротата е най-важната добродетел, което детето ви ще усвои. В "Пепа е добра" прасенцето научава, че да бъдеш добър означава да поливаш градината с баба и дядо, да посещаваш приятелите си и да помагаш на мама и татко да измият колата.

Пепа благодари

Когато Пепа иска играчка, която има нейният приятел, тя благодари за многото играчки, които вече има, както и за къщата, градината, семейството и приятелите си. „Пепа благодари” учи децата, че да благодариш ти помага да си спомниш за всички прекрасни неща, които вече имаш около себе си. А едно „Благодаря!” може да отвори много врати.

Вижте пълна информация за пакетите EON LIGHT, EON FULL и EON PREMIUM ТУК

Да се научим да споделяме

Особено важно е децата да се научат да споделят, още когато са в детската градина. В "Да се научим да споделяме" Джордж и приятелят му Ричард трябва да споделят играчките си и в крайна сметка научават, че съвместната игра е най-забавна, когато споделяш забавлението с някого.

Пепа учи на толерантност и съпричастност

За децата е важно да ценят разнообразието и да развиват съпричастност към другите, независимо дали новите приятели, които срещат, са като тях самите. Когато мишката Манди идва в училището на Пепа, прасето научава за инвалидната ѝ количка, за това как може да ѝ подаде ръка и за всичко, което ги обединява, въпреки различията им.

Пепа учи да се грижим един за друг

Състраданието и грижата за другите е важно умение, което трябва да се възпитава у малчуганите, особено когато става въпрос за запознанства с нови хора и нови приятели. В "Училищният ден на Пепа" в класа на Пепа има нов ученик. Отначало Емили Слончето е срамежлива, но Пепа се сеща как да накара новата ученичка да се чувства добре дошла в новата среда. Малко внимание води до големи успехи.

Супер забавление и безопасна среда за деца EON Kids:
EON за деца – част от абонаментните пакети на 
EON, е забавна и безопасна дигитална среда, която децата лесно управляват сами. Телевизионните канали и съдържание са специално подбрани за деца. Можете да създадете EON профил на вашето дете според неговата възраст, платформата дава възможност и за създаване на множество детски профили със забавна картинка за аватар. С EON TV детето ви ще се наслади на избрано съдържание на всички устройства.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти