Лунооките хора: мистерията около едно от най-старите племена

Всички знаем, че индианците са коренното население на Америка. Но дали всъщност е така? В рубриката "Забренени истории с Джуджи" в "На кафе" ни разказват защо историята може и да е протекла по друг начин. 

►8 големи исторически мистерии, които отнеха доста време да бъдат (почти) разгадани

По света има предания и приказки, и стари, и увехтели, но незабравени в неумолимия ход на времето. Историята изобилства от легенди за изгубени цивилизации - от инките в Южна Америка до индианците чероки в Северна Америка.

5 мистериозни древни цивилизации

Когато европейците за първи път стъпват на американския континент, те влизат в контакт с местните племена. Всяко със своите обичаи, външен вид и език.

►Хората със синя кожа: медицинската мистерия на „Сините Фюгейт“

От тогава са оцелели няколко уникални легенди и митове, документирани в оригиналната им форма. Несъмнено, едно от най-мистериозните от всички индиански предания е историята за хората с лунните очи - загадъчен народ, който живеел с индианците много преди пристигането на европейците.

Необичайната легенда се предавала поколения назад сред членовете на племето чероки и разказва за странна раса, която живеела в района на Югоизточна Америка. Тези мъже и жени, бели на цвят, не са можели да виждат на дневна светлина и са воювали с племето чероки. В крайна сметка, индианците ги прогонили и се заселили в земите им.

В дълбините на Апалачите до днес лежат енигматични древни руини, загатващи за цивилизацията, предшестваща пристигането на местните индианци. Тези мистериозни останки отдавна са очаровали поколения изследователи, историци и любопитни хора. Всички превлечени от енигмата на хората с лунните очи.

Мит или реално съществуваща раса са лунооките хора? Вижте видеото, за да разберете повече.

Кой знак сте според зодиака на индианците

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти