Лично и акустично

Лично и акустично
Снимка: Велизар Симеонов

Крeмена Димитрова

От скоро по софийските клубове и музикални сцени се появи и вече има своите верни фенове една нова формация, кръстена на култовото парче на Нова Генерация "Арлина".

Неин подстрекател и вдъхновител е Орлин Дочев, който от известно време прави своя самостоятелна кариера, а иначе беше половинката от дует "Станиоли". За всички, които обичат истинския ню уейв и българските му реплики, този проект, кръстен "Акустично и лично", е повече от вълнуващ.

Той ни връща във времето на меланхоличното ни юношество и ни потапя в мечтателните безбрежни води на любовното чувство. В месеца на опиянението – от любов и вино, този концерт е прекрасен подарък за всяка романтична душа... и нейната половинка.

Дами и господа, нека ви представя Орлин и "Арлина": Йолина Чолакова – цигулка, Мария Владимирова – контрабас,  Бисер Овчаров – перкусии и Орлин Дочев - Oly - вокал, акустична китара.

В “любовния” сетлист са включени най-новите солови хитове на Орлин "Просто Приятели", "Юни", “Улиците на София“, “След сто слънца“, “Нощна смяна“ от неговите два солови албума “Personal Mode“- 2013 и “0N“ - 2014.

В програмата от 20 напълно акустично аранжирани версии на авторските му песни ще чуете още и незабравимите песни на дует "Станиоли", сред които емблематичните "Гара за двама", "Огън и лед", както и най-актуалните му солови радио-сингли "7 диви лалета", "Просто Приятели", и едноименните песни "Наричай ме Орлин" и "Арлина". "Арлина" можете да чуете на живо всяка седмица в месеците февруари и март в най-модерните столични клубове.

Специално за читателите на Edna.bg, разпитах и разсмях Орлин с няколко закачливи въпроса:

Ако групата ти е отбор - кой какъв пост заема?

Най-хубавото е, че в “Арлина“ няма разногласия и наистина сме як и сплотен отбор... Мария е истински център-нападател, защото с нейния мощен инструмент – контрабаса е като massive attack (масивна атака)... Бисер – Барни е пък широко скроен и съпричастен с всичко... Аз го наричам накратко не просто “метроном“, а “швейцарски часовник“... За Йолина – Йоли думите ще са повече от излишни... Тя е фронтмен. Прекрасна! Чудесна! Превъзходна! Шармантна! Просто превъзходно цвете с инструмент и присъствие на сцената! За моя милост не смятам изобщо да говоря, камо ли за своя инструмент – все пак и гласът е инструмент...

Какви хора идват на вашите концерти? A какви искате да дойдат?

Често не си давам сметка що за хора ни слушаш и гледат, защото не мога да обърна внимание на всички, но сред тях има и много, много стари познати, приятели и фенове... Наскоро дори се изненадах колко е пораснала дъщерята на една стара фенка... Сега и с този проблем се сблъсквам повторно...

Какво би правил, ако не си музикант?

Мама отдавна, още преди десетки години ми каза, че от мен нищо друго няма да стане, освен музикант. Завърших “Журналистика“, работих дълги години в радиостанции, ТВ и продуцентски агенции. Харесва ми да се изявявам, но повече ми харесва да правя собствените си неща, без да завися от никого и от нищо. Аз съм си "дебела" глава. Преди години, заради амбициозни жени около мен, започнах да правя частен бизнес, но не мисля, че това е призванието ми. Добре, че е музиката, за да се чувствам жив!

Ако си песен, коя песен искаш да бъдеш?

Аз съм много песни. Аз съм и “Кралят на нощта“ и “Лунната соната“ и “Водопад“ и “Нощна смяна“ и “Юни“ и “Декември“, “Сърце на половина“ и “Малка сълза“ и “Приказка за това и онова“ и “Самотна лодка“ и “7 диви лалета“ и често някоя от “Улиците на София“ и “Шуменската гара“ дори.

Всичко ли оправдава музиката?

Музиката, както всяко изкуство, е отражение на действителността – тя е проявление на автора, и според мен никой не може да съди даден автор, както и аз не знам за “oсъждан“ или съден такъв... Благодаря!

Как би определил жанрово музиката, която правите?

Моята музика за мен е “леканощна“, “тихостъпна“ и “белоснежна“... За жанрове по-добре питай Тома Спространов, Георг Краев или Ивайло Кицов... С уважение!

Кое е най-силното ти оръжие?

Не съм буквалист, ама ако те разбирам правилно ме питаш, коя е най-силната ми черта...Така ли? Ненавиждам войната и оръжията... Нищо, че имам песен, в която се пее “Не стрелям в теб, само нанизвам стрела...“ Ето, имаш отговора вече – купидонската ми стрела...

Какво би искал да празнуваш?

За мен празниците са нещо измислено от хората с комерсиална цел и за да има в календара почивни дни, в което няма лошо, както казва една от най-добрите ми приятелки. Но... Искам да празнувам деня, в който ще дойде истинският празник – празникът на любовта и щастието!

Кой искаш да влезе в твоята стая?

Моята стая е звукозаписно студио, вече втора година е така. Даже си има и име – "7th Heaven Studio". Всички така го знаят - там дори провеждаме вече част от репетициите.

Накъде пътува твоят влак?

Това никой не знае, още по-малко аз самият. Никога не съм знаел и не искам да знам. Някой ден, когато пристигна, и ти ще разбереш.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти