Чудото на женските гласове

Чудото на женските гласове
Снимка: netinfo

Крeмена Димитрова

Задава се пролет, пълна с прекрасни женски гласове и концерти, които отдавна чакаме. Сладкопойни диви ще размекнат сърцата и на най-закоравелите мъже, които мрънкайки, все пак са решили да придружат половинките си за лайфовете. Спокойно, мъже, не говорим за лигави и сладникави балади и песнички с банални текстове. А за истински фурии с гласове, които се помнят дълго!

Първа на 14 февруари ще ви изненада бунтарката Бебе с най-новия си албум – смес от испанска страст и пънкарско-рокендролски ритъм. Концертът й е първи за България, а новината за изчерпването на билетите вече от месец дразни позакъснелите фенове. Бебе се прочу с безспорния си хит "Malo", "Siempre Me Quedara".

Щурачката с готина прическа и закачлив глас ще представи пред българските си фенове изцяло различния си, трети по ред албум - "Un pokito de rocanrol (A little bit of rock ´n´roll)". Ако си падате по предишните й, малко по-лирични парчета, този албум може и малко да ви разочарова, но пък Бебе на живо, каквото и да изпее, е предизвикателство. Освен това е адски секси!

Да припомним, че Бебе освен певица, е и композитор, активист и бунтар от Валенсия, Испания. Дебютният й албум "Pafuera telarañas (Out With The Cobwebs)", се бори срещу насилието над жени. Бунтът е не само мода напоследък, но и мисия на десетки талантливи изпълнителки.

Концертът вместо в някоя по-голяма зала, обещава да взриви Sofia Live Club и да ощастливи малцината сдобили се вече с билет. Да им е сладко! И лютиво!

Близо като звучене и стил на Бебе е и една друга любимка - младата германка от нигерийски произход Айо. Скоро ни зарадва новината, че тя също идва за първия си концерт, на четвърти април. Тя ще се качи за първи път на българска сцена, в Зала 1 на НДК от 20:00 часа, по покана на Sofia Live Club и Art Studio.

Очарователната певица, която придоби световна популярност още през 2006 г. със сингъла "Down on My Knees", ще доведе целия си бенд, за да представи пред родните фенове последния си, трети студиен албум "Billie-Eve".

Стилово шарен и силно емоционален, албумът преминава през реге, рок, блус и соул. Кръстен на дъщеричката й, Айо го определя като най-важен в кариерата си и по-различен от първите два, заради електрическите китари, които му придават характерно рок звучене.

Истинското име на Айо е Joy Olasunmibo Ogunmakin. AYO,  буквално преведено от нигерийски, означава "радост". Вокалният й талант е откритие на баща й, благодарение на когото тя записва първия си демо албум. Самият той е DJ, а тя преди да хване китарата минава през цигулка и пиано.

На 4-ти февруари 2009 г. президентът на УНИЦЕФ Франция Jacques Hintzy я провъзгласява за посланик на УНИЦЕФ - за насърчаване на правото на образование на всички деца по света.

За по-сантиментално настроените меломани истински подарък ще бъде прощалният концерт на легендарните белгийци Вая Кон Диос, който също е планиран за април. Българските фенове сами ще могат да избират какви песни да чуят по време на концерта в зала 1 на НДК. Почитателите на изпълненията на Дани Клайн могат да дават предложенията си за парчетата, които най-много искат да чуят на сайта на бандата.

Групата обяви предварително, че двете песни, които ще изпълни задължително, са емблематичните "What’s a woman" и "Nah Neh Nah".

Парчетата на легендарните белгийци са много подходящи за танци, така че гбавайте половинката и към Двореца на културата. Представям си колко деца са заченати или планирани покрай тази музика! Тя е още жива и освен за годишнини от сватбата, е подходяща и за нови подвизи и... нови деца!

Да припомним първите концерти у нас и на други любимки с магически гласове. Дългоочакван и паметен се оказа лайфът на Заз, както и изненадващата лирична и дълбока Инди Зара. В моята лична класация на челно място винаги ще има Mари от Чамбао, както и тоталните Конча Буйка и Мейси Грей.

Така или иначе изненадите предстоят! Препоръчвам – направете си скрит финансов фонд "концерти", за да няма после дупки в бюджета. И билетите свършиха! И не забравяйте, ако гаджето мрънка, вземете приятелка и се отдайте на музикалните си страсти! Парите и усилията си струват.

Емоциите от тези концерти са в чист и синтезиран вид и не се разказват, а преживяват.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти