Кои са гостите на "Елевейшън"

Бристолската банда Кошийн
Снимка: Elevation Music Festival

След като миналата година лошите метеорологични условия в Банско не бяха на страната на музикалните фенове и първият по рода си, правен у нас, в такъв сериозен мащаб фестивал "Елевейшън" претърпя фиаско, тази година организаторите са не по-малко амбицирани, съдейки по имената, които ще имаме шанса да чуем и видим на българска земя.

Горчивият опит с миналогодишния почти ураганен вятър в подножието на Пирин, който отвя като перце конструкцията на главната сцена на "Елевейшън" е една от основните причини този път мястото на събитието да е с епицентър на 15 км от столицата. Все още не се съобщава точната локация, но датите за музикалната проява вече са обявени – така че час по-скоро разчистете календара си от всякакви други ангажименти на 23 и 24 юни.

От списъка с обявените имена, които ще гостуват на проявата, засега нямаме никакви възражения. И как да е другояче, след като легендарният английски диджей Фетбой Слим (Fatboy Slim), британската група "Кошийн" (Kosheen) и испанското фламенко трио "Чамбао" (Chambao) са сигурните изпълнители за наближаващия "Елевейшън".

Фетбой Слим идва за втори път у нас, а запалените по неговата музика да се готвят отсега за двучасовия му сет, който ще се случи на главната сцена на феста.

Тримата от "Кошийн" пък обещават да ни зарадват с живи изпълнения на всички песни от чисто новия си албум Independence, чиято световна премиера предстои само след броени дни.

За щастие България попадна по доста синхронизиран начин в маршрута от световното турне на "Чамбао" по промотирането на техния шести студиен албум, чието официално пускане на пазара е насрочено за пролетта.

Съвсем скоро организаторите ще обявят и останалите имена, които ще представят своята музика на събитието през юни.

За първите 1500 най-запалени меломани, цената на двудневните пасове ще бъде 66 лв, а след изчерпването на промоционалните количества, стойността на билета за двата фестивални дни ще се закове на 99 лв, ако са закупени от мрежата на Eventim.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти