Очаква ни силно българско музикално лято

Определено най-чаканото участие на "Kavarna Rock 2013" ще е това на легендарната британска група "Deep Purple", основана през 1968 г., продала над 130 млн. албума в световен мащаб
Снимка: Kavarna Rock

Както винаги през последните няколко години, така и тази музикалният фестивал "Kavarna Rock" ще събере феновете на по-тежката музика, като освен "Deep Purple", на сцената ще свирят още 7 групи с утвърдено име в историята на рока.

На първи юни почитателите на хевиметъла ще имат удоволствието да видят на сцената руската банда "Ария", известна още като "Източният Iron Maiden". Групата стартира своя музикален път с първия си албум, който излиза по време на перестройката през 1985 г. Песните на "Ария" отправят много послания, обхващайки теми като насилието, мъката и травмите от войната.

На втори юни пък се очаква още едно незабравимо руско изпълнение, но този път в лицето на пънк рок групата "АЛИСА", чието мото е: "Не на войната! Правете рокендрол!". Миналата година групата пусна и албума си "Саботаж", който е оценен като най-добрия за 30-годишната история на "АЛИСА".

Организаторите на "Kavarna Rock" не са пропуснали да осигурят и женско присъствие на сцената, канейки германката Doro Pesch, която без съмнение е една от най-известните дами в хардрок музиката, а редица музикални критици я наричат Кралицата на метъла.

Няма да липсват и български рок групи, сред които ще се включат "Черно фередже" и "Аналгин" (чийто вокал е популярният глас от "Ахат" – Звездомир Керемидчиев (Звезди). Организаторите все още пазят в тайна кой ще е хедлайнерът на първия ден от фестивала.

* Промоционални билети (за двата дни на "Kavarna Rock 2013") вече са пуснати в продажба онлайн на цена от 70 лв. Промоцията ще продължи до 31.01.2013 г., след което двудневният билет ще струва 90 лв., а еднодневният - 60 лв.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти