Колин Фърт, една измама с труп и още (Плейлистът на Edna #33)

Колин Фърт Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я поредната доза най-интересни нови парчета и трейлъри от последните две седмици, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Стрели и ореоли

За шестия албум на LP ще се наложи да почакаме още два месеца. Изпълнителката измести премиерата му за декември, но междувременно обаче Лаура Перголизи продължава с представянето на още песни от него. Предвид заглавието “Churches”, подходящ избор за следващ сингъл е “Angels”, който разказва за спасяващата сила на любовта.

Диското не умира

Измина почти година откакто Кайли Миноуг издаде албума си “Disco”, а по този повод през ноември австралийката е подготвила специално ново издание. “Disco: Guest List Edition” включва няколко нови песни с участието на гост-изпълнители като Глория Гейнър, Дуа Липа и Джеси Уеър. “A Second to Midnight” се казва парчето на Кайли с Years&Years и не, не виждате двойно – просто на изпълнителката и вокалиста Оли Александър им отива да разменят ролите си, карайки ни да се чудим на кого повече му отива леопардов принт.

Ужилването продължава

Стинг ще издаде 15-тия си солов албум през ноември, озаглавен “The Bridge”. Той съдържа 10 нови песни, записани по време на пандемията, а след като дебютният сингъл от него излезе още в началото на септември, той вече си има и официално видео. “If It’s Love” носи характерния лежерен заряд на 70-годишния британец, припомняйки ни, че обичта кара планетата да се върти.

Ново начало

След дебютната ѝ музикална колекция “Preyah” от 2019 г., първият краткосвирещ албум на Прея излезе в края на септември. Сред седемте парчета в “Energy” е „Пожар“, която чухме за първи път в края на миналата година (припомнете си тук), а от преди дни вече слушаме „Проблем“ като новия сингъл от него. Парчето е съвместно с V:RGO, а заразителното звучене смесва съвременни бийтове с R’n’B мелодичност от началото на хилядолетието.

КИНО

Драма по испански

„Паралелни майки“ на Педро Алмодовар вече направи официалната си премиера в Испания, и докато Великобритания го очаква с английски субтитри през януари, у нас ще можем да го гледаме още в края на ноември като част от програмата на Киномания. Пенелопе Крус спечели наградата за най-добра актриса от Венецианския филмов фестивал, играейки моден фотограф, който забременява непланирано на средна възраст. В подобна ситуация е и по-младата бъдеща майка Ана (Милена Смит), а когато пътищата на двете жени се преплитат в болницата, връзката помежду им променя ще промени техния живот занапред.

Заблуда на врага

„Операция „Мляно месо“ е хитър план за действие на Великобритания по време на Втората световна война, с който успява да разсее Съюзниците, за да превземе Сицилия. Група разузнавачи дегизират мъртъв бездомник като офицер от Кралските военноморски сили, а в дрехите му поставят писма, според които Антантата се кани да завладее Гърция и Сардиния. Освен че предотвратява загубата на повече човешки животи и прави по-лесно навлизането в Сицилия, този действителен случай е и страхотен сюжет за едноименен филм, какъвто излиза в началото на 2022 г. Тук Колин Фърт е в образа на капитан Юън Монтагю, който планира и провежда операцията.

Да обичаш отдалеч

Музикалната драма „Сирано“ на Джо Райт съживява на екран историята на легендарния герой от XIX век. Сирано дьо Бержерак е несподелено влюбен в своята братовчедка Роксана, а физическият му недостатък го възспира да изрази чувствата си пред нея. Вместо това, той помага на своя приятел Крисчън да впечатли Роксана, пишейки писма от негово име. Безспорната звезда тук е Питър Динклидж като Сирано, а в негова компания са Хейли Бенет, Келвин Харисън, Бен Менделсон и др.

Уроци по Коледа

Знаем, че Коледа наближава, когато разберем за новите празнични филми тази година. Сред тях е “Love Hard” (или „Обичай трудно“) на Netflix – в него Нина Добрев играе Натали, която търси любовта онлайн. Когато тя най-накрая мисли, че е попаднала на правилния човек, го изненадва с посещение на другия край на страната – само че той не се оказва човека от снимките. С помощта на измамника Натали все пак ще опита да привлече вниманието на истинското момче, което е видяла в интернет, но не и без да разбере, че понякога щастието се крие на неочаквани места.

ОЩЕ

В дома на Нина Добрев

Къщата на Нина Добрев може да се намира в Калифорния, но там откриваме повече европейско влияние. Жилището, построено още през 1929 г., е с архитектура в испански стил, а що се отнася до нашенския елемент в нея – актрисата сама е пребоядисала външната част на дома си. „Може би бе пестеливата част от мен или българското момиче Източна Европа, но си казах: „Не искам да давам куп пари на хора, които да дойдат и боядисат, и без това ми е скучно“, казва тя. За интериора обаче Нина се доверява на дизайнер, а уютния резултат гледаме във видеото на Architectural Digest.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти