Кажи ми как те прегръща, за да ти кажа каква е връзката ви

прегръдка
Снимка:

Кое е онова безплатно нещо, което отнема само няколко секунди, кара ни да се чувстваме по-добре и доказано лекува депресията. Прегръдката, разбира се!

Знаете ли, че почти всеки сухоземен бозайник на планетата прегръща себеподобните си по специфичен за вида начин? Без значение от вида ни обаче, прегръдката е универсален израз на доверие и интимност. 

Нещо прекрасно се случва, когато се прегръщаме с любим човек – отделяме хормона окситоцин, който не само ни кара да се чувстваме добре, но и намалява функцията на аналитичната част на мозъка ни. Когато това се случи, емпатията, щедростта и доверието се повишават.

Има редица изследвания, които показват, че хората, които се гушкат редовно, имат по-ниско кръвно налягане, по-силна имунна система и по-добро психическо здраве.

Обаче от прегръдка до прегръдка има голяма разлика. Не прегръщате колегата в офиса, който е получил повишение по същия начин, по който прегръщате съпруга ви, нали?  

Прегръщаме колеги, познати, приятели, родители, деца, но днес ще се съсредоточим върху онези прегръдки, които си разменяме само с половинката. Всеки обича да се прегръща с партньора си, но знаете ли, че има различни видове прегръдки и всяка от тях носи различно значение?

двойка
Снимка: iStock

Връзката ви включва вербален език на любовта и различни други начини за показване на привързаността, която единият изпитва към другия. Начинът, по който се държим пред любимия човек, докосваме го и го прегръщаме, показва перфектно нашите чувства и намерения към него. Така че може да се каже, че прегръдката казва много повече от думите!

Сигурни сме, че трябва да сте любопитни за значенията зад различните видове прегръдки. Прочетете кои са те в галерията ни, за да разберете какво казват те за връзката, в която се намирате.

Какво казва прегръдката му за връзката ви?

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти