Какво да правим, ако коронавирусът прерасне в пандемия

В редакцията си поговорихме и на всички ни стана ясно, че нямаме идея как да действаме, ако сценарият, който се случва в момента в Италия, се повтори и тук. В момента в някои части на Италия царят хаос и паника заради заразените с коронавирус, магазините са празни, хората не излизат и не ходят на работа.

Макар това да е доста, доста, доооста невъзможен сценарий, никога не бива да изключваме напълно възможността заразата от новия коронавирус да прерасне в световна пандемия. Историята познава достатъчно такива масови епидемии, които са взимали жертви по цял свят. Най-добрата превенция това да не се случи сега, са всички мерки, които се взимат, разбира се, а те не са никак малко.

В Китай вече разработват ваксина, контролът по летищата е драконовски, местата, където има заболели, са поставени под карантина. 

Но както е добре да бъдем подготвени в случай на земетресение, наводнение, пожар или друго бедствие, така е добре да имаме основни познания за това как трябва да действаме, ако се окаже, че този или някой друг вирус прерасне в пандемия.

Вижте съветите за действие и предпазните мерки ТУК >>>

коронавирус
Снимка: Istock

Още по темата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти