Как да използвате правилото 90/90/1 за постигане на успех през 2024

жена работа успех
Снимка: iStock

Сещате ли се за онзи подкаст, който винаги сте мечтали да започнете, но така и не се стигна до него? Или онзи скок в кариерата, който би променил всичко, но изисква нов набор от умения? Бихте могли да се доближите до постигането на тези цели само за три месеца с правилото 90/90/1 - метод за самоусъвършенстване, създаден от Робин Шарма, канадски писател на бестселъри в жанра на книгите за самопомощ.

Правилото на Шарма работи по следния начин: През следващите 90 дни посветете първите 90 минути от деня си за постигане на една цел, без никакви разсейвания. Оставете телефона си на режим „не ме безпокойте“, отбележете часа в работния си календар като „зает“ и се потопете в това, което най-много искате да постигнете. Ако правите това в продължение на три месеца, смята Шарма, ще постигнете значителен напредък в това, към което се стремите. 

бизнес жена работа
Снимка: iStock

Както казва самият Шарма във видеоклип в канала си в YouTube относно правилото 90/90/1: „Живеем в ерата на драматично разсейване. Повечето хора – и това не е присъда, а само докладване – но повечето хора наистина са пристрастени към телефоните си.“

Като се ангажирате да се съсредоточите единствено върху конкретна цел за 90 минути на ден в продължение на 90 дни, вие се поставяте в по-добра позиция да постигнете действителен напредък.

Работи ли? Въпреки че не са провеждани конкретни проучвания за ефикасността на правилото на Шарма, изследванията подкрепят придържането към определени навици в преследването на резултати. Ревю, публикувано в Journal of Personality and Social Psychology, показва, че по-скоро създаването на положителни навици, а не толкова силата на волята или решителността, е истинският ключ към постигането на дългосрочни цели.

Говорейки за постигане на цели, ето четири начина да се подготвите за успех през 2024 чрез правилото 90/90/1:

Как да използвате правилото 90/90/1 за постигане на успех през 2024

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти