Как „Хората на Путин“ превзеха Запада

книга Владимир Путин
Снимка: Издателство Сиела/iStock

В последните години управлението на Владимир Путин фокусирано се опитва да създаде нова история и различна реалност за руския народ, както и да разруши отвътре основите на западните демократични институции. Но как стана така, че малка група от КГБ успя да задържи позиции при разпадането на Съветския съюз, да си върне властта, да открадне богатствата на Русия и да ги използва, за да опита да отмъсти за загубата в Студената война?

По книжарниците вече може да бъде открито мащабното разследване „Хората на Путин“ от журналистката и бивш кореспондент в Москва Катрин Белтън, в което тя документира смайващото заграбване на властта и превземането на правосъдната система от страна на Владимир Путин и неговите колеги и приближени.

Откъс от книгата прочетете тук >>>

В своето издание носителката на знаковата награда за защита на човешките права на името на руския адвокат Сергей Магнитски през 2021 г.  представя факти, философия, идеология, стратегии, детайлно описани престъ­пни действия и схеми, информация, събрана от хиляди разговори със стотици хора в продължение на седем години.

След публикуването на книгата през 2020 г. милиардерите Роман Абрамович, Пьотр Авен, Михаил Фридман, Игор Сечин атаку­ваха в съда издателството и авторката на книгата, но като следствие книгата не бе толкова променена, колкото допълнена с няколко паса­жа за тяхната гледна точка, която се свежда до отричане.

До българския читател най-сетне достига тази толкова важна книга, която предлага изчерпателен списък с главни действащи лица в театъра на руската – и световна - задкулисна политика.

От Москва до Лондон, от Швейцария до Бруклин, от Париж до София – навсякъде могат да бъдат открити хората на Путин: приказно богати, наглед недосегаеми, послушни марионетки на властелина на Кремъл.

Откъс от книгата прочетете тук >>>

книга Владимир Путин
Снимка: Издателство Сиела

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти