Семейната карма: Какво представлява и как да я преодолеем

Семейната карма е тази, която идва от собствената ни родословна линия. Обикновено хората, които са по-духовно развити в семейството, са тези, които я имат. Става дума за действия, мисли и преживявания, които се повтарят от поколение на поколение.

Всички хора се раждаме чисти, но докато растем, нашето его също расте. Научаваме се да лъжем, да критикуваме, да съдим, да ревнуваме, да крадем, дори да желаем смъртта на друго човешко същество. Любопитното е, че това в същото време ни кара да започнем да изпитваме болка, страхове и емоционални проблеми. 

семейство
Снимка: iStock

Същността ни се опетнява и малко по малко губим своята чистота. Ако навреме всички тези лоши енергии и вредни чувства не бъдат излекувани, най-вероятно нашите потомци ще поемат и предадат всичко това.

Нека дадем пример. Баба ви е мила и добра с всички, но това някак си кара много нейни близки да се възползват от нея, като получава лошо отношение, което тя не заслужава. Въпреки това жената решава да търпи, жертвайки своето благополучие и спокойствие, за да „избегне“ недоволството на другите. Е, тази енергия на жертвоготовност, която тя има, ще бъде предадено на нейните деца. Всичко това може да предизвика бунтарско поведение от страна на вашият родител и има голям шанс вие да повторите същата история.

семейство
Снимка: iStock

Ето защо се казва, че това, което не е платено от едно поколение, се плаща от следващото.

Но тогава как да се освободим от семейната карма?

Първо, трябва да сте наясно, че кармата, от която страдат членовете на вашето семейство, идва при вас, докато растете. Така че не се колебайте и не се страхувайте да поискате помощ. Понякога може да е сложно, ако нямате осъзнатост над случващото се и не можете да си обясните каква е причината да живеете точно по този начин. Въпреки това, ако преминете през пробуждане, е възможно да започнете да се освобождавате.

Трябва да вземете предвид, че всяко човешко същество е творец на своята свобода и е отговорно за собствените си действия.

семейство
Снимка: iStock

Най-голямата карма, която някой може да има, е чувството за нещастие и празнота, което генерира нарцистичната личност. Нарцисите не могат да изпитат истинско щастие, те не могат да съпреживеят чувствата на другите, те са егоисти и емоционално неграмотни. Чувствата, които могат да изпитват са омраза, завист, алчност. Когато установяват каквито и да било взаимоотношения, те винаги претеглят ползата, която ще извлекат от това. Разочароват се, когато не получат това, което искат.

Емоционалният дисбаланс има последици на здравословно ниво, защото ние сме тяло и енергия и ако енергийното ни ниво вибрира отрицателно, тогава тялото ще вземе това под внимание и в крайна сметка ще страдате и физически.

Това, което трябва да направите, е да изчистите всички блокирани емоции и стрес, които имате в сърцето си. Те са като „цветни очила“, които оцветяват всичко, което виждаме и чувстваме. Освен това са начинът, по който нашият ум ни контролира.

семейство
Снимка: iStock

Изпълнете сърцето си с любов, доверие и признателност. Вие самите сте отговорни за живота и щастието си. Така ще намерите своя вътрешен мир и интуицията ви ще се развие. Ще знаете дълбоко в себе си всички въпроси и отговори!

Емоциите са като вода: ако текат, те са чисти и здрави. Ако се застоят, гният. Ако ги блокирате напълно, най-вероятно ще експлодират по-късно. Така че, оставете ги да текат. Просто изберете правилното място, за да го направите. 

Истински интелигентен човек е този, който се стреми да постигне перфектния баланс между своите ум, емоции и воля, за да стане най-добрата версия на себе си.

Вижте в нашата галерия с кои 10 стъпки можете да трансформирате кармата си:

Ето с кои 10 стъпки ще изчистите семейната си карма!

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти