Вечните закони на кармата

Вечните закони на кармата
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Как можем да обясним какво е карма? Най-лесният начин е като си представим една кутия. В нея слагаме всички добри и лоши неща, които вършим. Тази кутия обаче я държи Съдбата. И в определени ситуации, когато имаме нужда от нещо, тя бърка в кутията и ни давам от там това, което тя прецени.

Съвсем дребен пример – на слизане от трамвая давате билетчето си на някого, който се качва. Без да го питате дали има нужда, без да му искате нещо в замяна, без да се замислите, просто го правите и забравяте. След време се случва така, че трябва да се качите на градски транспорт, закъснявате, нямате време, а автобусът идва. Качвате се и осъзнавате, че имате само едри пари в себе си и никакви дребни за билет. Няма кой да ви развали сумата, но това за пред контрольорите не е оправдание и ще ви глобят. Тогава човек отстрани, който забелязва притеснението ви, се приготвя да слиза на следващата спирка и ви дава с усмивка своето билетче.

Това е много елементарен пример за действаща карма, като със сигурност бихте се сетили за още много, както дори, така и лоши.

Кармата е това, което ние сами привличаме да ни се случи с нашите действия или бездействия.

Ето и някои от основните принципи на кармата:

Най-важният и основен сред тях е, че докато не се научиш на нещо, уроците няма да престанат. Ако срещаш едни и същи проблеми, едни и същи трудности, значи трябва да научиш конкретен урок и докато не го усвоиш, колкото и да упорстваш, проблемите не биха отминали.

Другият принцип е, че каквото чувстваш, това привличаш. Ако в съзнанието ти постоянно кръжат лоши, черни и тъжни мисли, самият ти излъчваш точно това и съответно привличаш такива неща. Нищо хубаво няма да дойде, ако мислиш само за негативното. Даже по-лошо – дори и да дойде, няма да го разпознаеш, тъй като ще имаш „очи“ само за черната страна на нещата.

Следващият кармичен урок е, че животът ни е наше огледало. Ако не харесваме живота си, трябва да се вгледаме в себе си. Както се каза по-горе – привличаме това, за което мислим. По същата логика, ако животът ни не ни харесва, то отговорността за това е изцяло наша.

Начинът ни на живот може да бъде представен като строеж на къща – имаме визия, имаме желание, мечтаем си за конкретно нещо, но ако не почнем да строим, то няма как да се случи. След като започнем работа обаче, трябва да сме внимателни – какви основи полагаме, колко усърдно се трудим и най-вече – успяваме ли да строим така, че къщата ни да прилича на тази от мечтите ни?

Следващият кармичен закон е, че нищо не е случайно. Мислите, че между две случки няма връзка? Има, но вие не сте се постарали да я видите. Когато мислим по-осъзнато и най-вече – стремим се да имаме фокус върху нещата, а не да разпиляваме ума си в хиляди посоки едновременно, ще започнем да забелязваме много повече изумителни неща около нас.

Когато живееш с отворено съзнание, се разтваря и мирогледа ти, намираш логическо обяснение за неща, за които досега си мислил, че са били случайни. Всичко, което ни се случва е конкретен урок, както вече се спомена по-горе. Животът е безкрайно училище, в което ние сме ученици, а кармата учител.

И за финал – няма такова нещо като лош или добър късмет, това е точно кармата. Каквото сме направили, това ще получим обратно, или както гласи хубава нашенска поговорка – каквото си посял, това ще пожънеш smiley

Четете още:

Някои особености на кармичните отношения
Каквото ми мислиш, това да те стига
Чадъра си забравих, дано не завали
Благодаря, благославям те, пускам те

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти