миконос
Снимка: Thinkstock

Красотата на остров Миконос - единственият пътеводител, който ще ви е нужен

Къде да отседнете, в кое заведение да вечеряте и кой плаж да посетите в Миконос - днес ще ви запознаем с най-актуалните места, които задължително трябва да присъстват в списъка ви. 

Остров Миконос ще остане в българската история като най-посещаваната дестинация през лятото от всички наши известни личности. В интерес на истината островът се бори, заедно с Ибиса, за първото място по количество посещаемост на млади хора. 

Ако искате да се отдадете на мързелива почивка с цялото семейство, може би това не е точно вашата дестинация, но пък, ако искате да се потопите в света на музиката, забавленията, вкусната храна и красивите плажове - Миконос е вашето място. А и нищо не може да се сравни със скритата завист на всички ваши познати, виждайки снимките ви в социалните мрежи от приказния остров. Това, последното, разбира се, е в кръга на шегата и нищо повече. :) 

Едно от нещата, които ви обещавам, е да се влюбите в острова, след като стигнете до края на тази статия. 

Миконос предлага за всекиго по нещо - тъй като името на острова е в чест на внука на бог Аполон, разхождайки се, можете да видите нагледните свидетелства на гръцката митология. В местния музей са представени редица археологически находки, някои от тях са украсени с изображения на богове и герои. 

миконос
Снимка: Thinkstock

Археологическият и етнографският музеи, византийската църква Парапортиани, старинните вятърни мелници - всичко това ще ви даде нужната доза история и спокойното усещане за нещо повече от парти център с множество прекрасни полуголи тела по плажната ивица, на които ще станете свидетели. 

Което ни довежда до основната атракция на Миконос - неговите плажове. Островът разполага с две основни плажни ивици с прекрасните и доста буквални имена - Paradise и Super Paradise. (Рай и Супер Рай). И двата плажа са по-скоро ориентирани към младите хора - музиката е почти 24-часово забавление, а ритмите са по-скоро техно, отколкото типично гръцки. 

миконос
Снимка: Thinkstock

За да в затвърдя теорията си, че Миконос е подходящ почти за всеки, ще ви издам и една малка тайна... Ако имате нужда от спокойствие и тишина на морския бряг, то изберете плажа Елия. Можете да съчетаете събирането на слънчеви лъчи с няколко часа риболов или гмуркане. Това е най-дългата плажна ивица на острова, пясъка на плажа е фин и гали пръстите, докато отпивате от любимата си лятна напитка. 

Многообразието от тематични плажове не спира до тук, разбира се. От южната страна на Миконос се намира семейно-приятелският плаж Платис Гиалос, на който има множество хотели. Гостите могат да пристъпят директно от хотелската си стая на плажа за да се отпуснат на шезлонг, или да се насладят на водните спортове. Намиращ се на кратко разстояние от град Чопра, Платис Гилос е разположен в живописен залив с форма на полумесец. По плажната ивица има изобилие от гръцки и италиански ресторанти, а също така и евтина, но вкусна средиземноморска храна за из път.

миконос
Снимка: Thinkstock

Стигаме и до нещо изключително задължително за една качествена почивка - хубавата храна, а Миконос знае как да предложи на своите гости най-доброто. В цяла Гърция ще имате възможност да опитате от вкусната (и прясна) средиземноморска кухня, но в Микон ще попаднете на една доста интересна селекция от вкусове. За кухнята на острова са характерни бадемовите сладкиши „amigdalotá“, сиренето Копанисти (Kopanisti) - меко сирене подправени с черен пипер. Любителите на месо могат да опитат „loúzes“ (свинско филе с подправки) и вкусни местни наденички, поръсени с черен пипер и местно отглеждан риган. 

миконос
Снимка: Thinkstock

Да кажем, че сте обиколили всички исторически забележителности, хванали сте златист загар на плажа, починали сте си в хотела и сте хапнали нещо изключително вкусно... какво остава ли? Как какво?! Време е за партии! 

Миконос изобилства от нощни клубове, които предлагат шумни и доста атрактивни партита. Тук се намира и Cavo Paradiso Club, който е спечелил вниманието на посетителите, нареждайки се сред топ 15 клубове в света. Ако това не е вашето нещо, островът предлага прекрасни места и за вас - нежна музика и приятна атмосфера. 

миконос
Снимка: Thinkstock

Ако островът ви се стори тесен, можете да заемете лодка, която ще ви закара до всички съседни на него парчета земя. Миконос е остров с изключително добре развита транспортна мрежа. Възможна е връзка със съседните острови – Наксос, Тинос, Антипарос, както и ферибот връзка с други популярни дестинации – Крит, Родос, Атина. Недалеч от Миконос се намира и свещеният остров Делос, който се счита за един от най-важните острови на Гърция по отношение на археологически находки.

Ето това е... и не само всъщност. Миконос е остров, който задължително трябва да посетите за повече от два дни, за да успеете да поемете от цялостната атмосфера на острова. 

миконос
Снимка: Thinkstock

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти