Напук на ретроградния Меркурий: Как да се насладим на пътуването по празниците

пътуване
Снимка: iStock

Дори и най-големите скептици относно астрологията са чували за ретроградния Меркурий. Това е период, в който може да ви се струва, че никак не ви върви – пропускате добри възможности, закъснявате за срещи, губите ценни вещи... Общо взето всичко може да се обърка.

Научно казано, ретроградният Меркурий е просто оптична илюзия, при която планетата изглежда променя курса си и се движи назад в небето. Това явление се наблюдава обикновено три или четири пъти годишно.

Последната ретроградност на Меркурий за 2022 г. започва на 29 декември, в разгара на декемврийските празници. И ако може да стане по-зле, то предретроградната зона, известна като „ретро-сянка“, започва още на 12 декември.

Според астролозите тази фаза е възможно да причини дори повече стрес от самата ретроградност. Като добавим това към обичайните напрегнати моменти, свързани с купуване на подаръци, опашки в магазините, вземане на важни решения, които ни очакват около Коледа – май изглеждаме обречени, нали?

Не се плашете и не се настройвайте негативно. Както във всеки друг момент от годината, и в този период е важно как гледаме на ежедневните ситуации и накъде насочваме енергията си. Кои са съветите, които могат да облекчат стреса покрай празниците, особено ако планирате пътуване в края на годината? Вижте в галерията:

Как да се насладим на пътуването по празниците

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти