2022 завършва с гръм и трясък: Меркурий става ретрограден!

марс планета
Снимка: Thinkstock

Ако събитията по небесната карта напоследък сякаш са затихнали, то значи ни очаква нещо много интересно! Макар главният виновник са хаоса си остава Марс, който е все така ретрограден до края на годината, Меркурий е планетата, която се готви да се включи в партито. Марс ще спре ретроградното си движение на 12 януари 2023 г., но затаете дъх, защото Меркурий се готви да влезе в неговите обувки и да стане ретрограден точно в края на 2022!

През декември само една планета ще бъде в стационарна и ретроградна фаза и това е зловещият Меркурий. Нормално е за Меркурий да бъде ретрограден 3 пъти годишно, но 2022 явно иска да си отиде с гръм и трясък и добавя още едно ретроградие на Меркурий. Нещата стават още по-интригуващи, защото Марс е ретрограден в Близнаци, който всъщност е знакът на Меркурий. 

Кои планети ще са ретроградни през декември 2022:

Както вече казахме, през декември се събират 4 ретроградни планети, но една от тях, Нептун, e в своя директен ход от 6 декември. Уран ще продължи своето ретроградно движение през целия месец, но няма да ни влияе така силно. Ретроградният Марс е доста по-рядко явление - случва се веднъж на всеки 2 години, което означава, че ще ни влияе много повече. Меркурий става стационарен и ретрограден на 29 декември и остава такъв до 18 януари, но поне вече сме свикнали с неговия променлив нрав.

Ето какво да очаквате от ретроградния Меркурий през декември:

Какво да очакваме от ретроградния Меркурий

Ако се чудите как да се справите с ретроградния Меркурий, ето няколко съвета:

Как да се справим с ретроградния Меркурий

Разберете какво още ви очаква през декември:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти