Как да пестим по-лесно пари

Как да пестим по-лесно пари
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Една жена винаги ще ви каже, че има какво още да си купи като обувки, чанти, дрехи и т.н. Не само това, ами ще твърди, че истински има нужда от тези неща. И в това няма нищо лошо, единственият проблем са парите smiley Решихме да ви припомним една наша стара, но любима статия за това как да пестим по-лесно.

Ако трябва да съм честна, много ми е трудно да спестявам!

Всеки месец се заричам и всеки месец нещо изскача (я зъболекар, я сметка за парно или пък обувки, в които да се влюбя от пръв поглед).

Въпреки това е хубаво човек да има заделени настрана някаква сума пари, както се казва – за черни дни.

Обаче как да се стимулираш да пестиш, като мислиш за лоши неща? Затова е по-добре да се окуражаваш да задържаш парите в портфейла си, като акцентираш върху хубавата страна на живота.

Най-стимулиращо според мен е да заделяте пари за почивка. Какво по-приятно от това да отидете на отдавна мечтано място?

Още повече, че сега предстои сезонът на отпуските, а от всякъде ни заливат с най-разнообразни оферти за почивки и екскурзии.

Изберете дестинация, сложете красиви снимки на мястото навсякъде, където поискате (на десктопа, хладилника, в портфейла и т.н.) и всеки път, като ги погледнете, се амбицирайте още повече да отидете там.

Така много по-лесно ще ограничите излишните харчове.

Концертите и различните музикални фестивали са друг страхотен стимул да пестите. Лятото е сезонът на подобни събития, а голяма част от тях са извън страната ни.

Това хем ви дава възможност да слушате някои от любимите си изпълнители на живо, хем ще можете да посетите и ново място.

Друг чуден стимул е шопингът. Това е за всички дами, за които разходка по магазините е равно на истинско задоволство.

Определете си сума пари, спестете я и след това вече идете и ги похарчете за дрехи, обувки, чанти и т.н. Много е вероятно обаче точно тогава, като знаете колко време сте спестявали тези пари, да не искате с толкова лека ръка да ги похарчите.

И един личен съвет – внимавайте, като плащате карта, защото това са "невидими" пари и е доста лесно да не се усетите и да похарчите повече, отколкото ви се иска.

Когато виждате реално намаляващите банкноти в портфейла си, по-лесно се ориентирате колко още трябва да харчите.

Всички по-възрастни и мъдри от вас хора биха ви дали и един съвет – дръжте си една сума пари, която не пипайте, освен в наистина краен случай (който автоматично изключва дрехи, обувки и парфюми).

Понякога неочаквано се случват проблеми и се отварят спешни разходи, за които е добре да сме подготвени.

И в заключение само ще кажа, че когато сама, с изработени и спестени от теб пари, си купиш нещо, което настина си искала, чувството е чудесно smiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти