Наръчник: как да оправиш кофти ден в 6 лесни стъпки

Всеки човек има лоши дни, в които сякаш нищо не му върви. Дали ще е забравен чадър в най-голямата буря, която си виждала, загубена обеца, пропуснат работен ангажимент или просто скапано настроение, понякога негативните емоции се струпват прекалено лесно и отказват да пропуснат слънчева светлина до теб.

Не бързай при най-леката тъга да се опитваш да ги гониш. Неприятните емоции са част от човешкото преживяване, така че първо изживей, каквото трябва да изживееш. Но ако усещаш, че си заседнала в блатото, оплетена от едни и същи мрачни мисли, е време да прекъснеш цикъла.

Ето няколко трика, с които да внесеш малко радост и спокойствие и в най-неприятните дни.

Опитайте смехотерапия

Смехът може да успокои цялото напрежение, което чувствате и да подобри настроението ви в дългосрочен план. Заложете на забавен филм или предаване, посетете комеди клуб или пък просто се посмейте на живота си, защото е важно да не приемате всичко на сериозно.

настроение есен
Снимка: Pexels

Променете храненето си

Обикновено при кофти ден винаги прибягваме към нещо сладичко. Храните, които наистина ще ни успокоят и заредят с добро настроение са тези богати на витамин Д и омега3.

Ограничете времето пред екран

Ограничаването на времето пред екрана и в социалните мрежи ще помогне на психичното ви здраве и ще намали нивата на стрес и тъга. Вместо това може да се разходите, вижте се с приятел или медитирайте.

Движете се повече

Независимо дали ще тренирате или ще отидете на разходка, движението ще ви енергизира и ще намали нивата на стрес и тревога, които са се събрали през деня.

настроение есен
Снимка: iStock

Сутрешна разходка

Сутрешната разходка е добра превантивна мярка за лошите дни. Тя е изключително полезна за подобряване на паметта и концентрацията, тъй като мозъка се насища с много кислород.

Планирайте пътуване

Понякога кратко бягство от ежедневието значително подобрява настроението ни. Затова, ако лошите дни станат твърде много е време за презареждане на батериите и кратка почивка.

настроение есен
Снимка: Pexels

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти