Лечение с движение: как да освободите тялото и душата си

движение тяло
Снимка: iStock

Изглежда, че всеки път, когато четем новините, постоянно се случва нещо катастрофално. Всички ние сме изложени на травми на много нива, няколко пъти на ден.

Тъй като травматичните събития изглеждат все по-разпространени, има нужда да разберем как да се справим с травматичните преживявания - независимо дали са от първа ръка или вторични. Травмата може да ни засегне физически, да промени поведението ни, да засили емоциите ни и да промени психиката ни. 

Често реакциите ни към травмата могат да включват отричане, тревожност, страх и безпомощност. Убежденията, възгледите и взаимоотношенията могат да бъдат поставени под въпрос. Да се излекуваш от травмата е възможно и един от най-добрите начини е включване на тялото в терапевтичния процес. Разбирането на чувствата и емоциите ни е от основно значение за терапевтичния процес. Това изразяване може да се случва свободно или да бъде блокирано в тялото. Такива блокажи често се появяват в резултат на травма и движението на тялото може да помогне да се насърчи себеизразяването.

Как да ги освободим? Има няколко начина, които можем да практикуваме в домашни условия и без външна помощ: можете да видите в галерията ни.

Как да се излекуваме с тялото си и неговите движения

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти