Вижте кой е българинът, който създаде комикс за Васил Левски

Ноел Николов е на 22 и е от Пловдив. Той е карал България да се гордее няколко пъти, тъй като е печелил редица национални и европейски състезания по карате.

Не се е отказал от спорта, но решава да запише висше образование в Англия Англия със специалност „Илюстрация и анимация“, тъй като от дете обича да рисува, точно за това се насочва към тази специалност.

Ноел е първият създател на комикс свързан с наш български национален герой, а именно Васил Левски.

► Готови да умрат за него: нещастните любови в живота на Левски

Той е започнал да работи по комикса „Приключенията на Васил Левски“ още от януари тази година, изготвянето на комикса му отнема около месец и половина, като идеята му се ражда в главата още докато е бил студент в Англия.

подкаст vbox7
Снимка: vbox7

Най-голямото му предизвикателство, свързано с комикса, са историческите факти. За да даде достоверна информация, се е наложило да изчете доста материали и статии, в които е запечатан животът на Апостола. Много важна роля в подготовката му са изиграли познанията на неговите роднини, които са проучвали детайли около битието и мисията на Левски.

„Приключенията на Васил Левски“ част 1 е създаден с цел младото поколение да учи за нашите предци по лесен и интерактивен начин, тъй като според Ноел, младото поколение губи бързо интерес и точно поради тази причина липсват базови знания.

Авторът на комикса „Приключенията на Васил Левски“ вече е правил презентация в начално училище в Пловдив и според него децата са били много впечатлени от това, което виждат.

► Трагичната съдба на дъщерята на Христо Ботев, която не успя да продължи рода му

В Podcast7 той сподели, че в близкото бъдеще предстои част 2 на „Приключенията на Васил Левски“ и юни месец ще излезе комикс за Христо Ботев. Какво още разказа в подкаста, вижте във видеото. 

подкаст vbox7
Снимка: vbox7

 

Прочетете още: „Каквото съм правил, в полза народу е“: 151 години от обесването на Васил Левски  Готови да умрат за него: нещастните любови в живота на Левски  Трагичната съдба на дъщерята на Христо Ботев, която не успя да продължи рода му   Красивата, но презряна любов на Ботев и Венета

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти