Джулиан Мур между живота и смъртта, и още (Плейлистът на Edna #17)

Плейлистът на Edna
Снимка: Getty

Деница Димитрова

Ето я ежеседмичната доза парчета и трейлъри от последните 7 дни, на които ние натиснахме Play ► и заслужиха място в Плейлистa на Edna. Пуснете си ги и вие!

МУЗИКА

Гориво за отмъщение

В очакване на дебютния ѝ албум “Sour”, който излиза на 21 май, Оливия Родриго ни поднася третия си сингъл. За разлика от по-меланхоличните и замечтани “Driver’s License” и “Deja vu” (припомнете си тук), “Good For You” смесва поп с рок и пънк, като разказва за чувствата, когато другият се справя по-добре от теб след раздяла. В клипа 18-годишната изпълнителка играе миловидна мажоретка, която отприщва гнева си с пламъци.

Силата в теб

Франчайзът на Покемоните навършва 25 години, а по този повод вече са задвижени различни събития, които продължават през цялата 2021 г. За да отпразнува юбилеят, се включва и Кейти Пери, която за саундтрака “Pokémon 25” записва водещия сингъл “Electric”. В парчето се пее за вярата в себе си и дните пред нас. Видеото проследява Кейти Пери и Пикачу, които помагат на по-младата версия на изпълнителката да намери силата си.

Вдън горите

След като преди половин година чухме “Fly Away” (припомнете си тук), сега Tones and I издаде и “Won’t Sleep”. Песента, вдъхновена по думите на австралийката от забавленията по време на локдаун, е вторият сингъл от предстоящия ѝ дебютен дългосвирещ албум, предшестван от нейното хитово EP “The Kids Are Coming” от 2019 г. и най-вече музикалната сензация от него “Dance Monkey”. Певицата отново се развихря в кадрите към клипа, превръщайки се във вещица с помощта на много грим върху себе си и останалите участници пред камера.

КИНО

В търсене на справедливост

Новата роля на Мат Деймън го отвежда в Марсилия, където играе отчаян баща на дъщеря, задържана за убийство. Докато студентката Алисън (Абигейл Бреслин) твърди, че не е виновна за смъртта на своята приятелка, Били ще направи всичко възможно, за да докаже истината – дори това да включва и престъпление. Трилърът “Stillwater” на режисьора Том Маккарти, спечелил „Оскар“ за „Спотлайт“ през 2016 г., излиза в края на юли.

Между хорър и романтика

Книгата на Стивън Кинг „Романът на Лизи“ е пренесена на екран от платформата Apple TV+. Едноименният сериал започва на 4 юни и проследява героинята Лизи Ладън – вдовица на световноизвестен писател. След смъртта му обсебен от неговото творчество почитател започва да я преследва, а това дава начало на пътуване между живота, смъртта и фантазията, което пробужда миналото и променя завинаги нейното настояще. В главната роля влиза Джулиан Мур, а в осемте епизода, режисирани от Пабло Ларен и с продуцент Джей Джей Ейбрамс, участват още Клайв Оуен, Дженифър Джейсън Лий, Джоан Алън, Дейн ДеХаан и др.

Оръжия и искри

Анна е елитна наемница, спасена като дете и обучена от опитния професионалист Мууди. Когато той е убит, тя се опитва да обедини усилия със свой конкурент, за да открие и накаже виновниците. Освен Маги Кю като Анна и Самюел Л. Джаксън в ролята на нейния наставник, ключова роля във филма има и Майкъл Кийтън – наемният убиец Рембранд, раздвоен между съперничеството с Ана и привличането си към нея. Екшънът “The Protégé”, с премиера през август в САЩ, изглежда стилно благодарение на режисьора на „Казино Роял“ и „Златното око“ Мартин Кембъл.

ОЩЕ

Борбата на живота ѝ

„Винаги съм искала да бъда рок звезда, мечтаех да бъда майка“, казва Пинк в трейлъра на документален филм, който ще покаже каква е цената да има и двете. “All I Know So Far” не само името на едно от новите ѝ парчета, но и заглавието на продукция, която проследява какъв е нейният сложен живот зад кадър по време на световното ѝ турне “Beautiful Trauma” през 2018-2019 г. Докато жонглира между децата и съпруга си, подготовката и концертите, на 21 май в платформата Apple TV+ ще можем да видим Алиша Бет Муур на динамичното бойно поле, което продължава 24 часа в денонощието.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти