Докога ще е подходящо времето у нас за море

жена море лято
Снимка: Istock

Все още се радваме на прекрасни температури и сме на вълна плажен релакс. Краят на август обаче вече е тук и въпреки че не искаме да пускаме лятото да си ходи, есента сякаш вече е подала глава зад ъгъла и иска да ни дойде на гости. Затова започваме да се питаме докога ще продължи нашата морска лятна идилия.

До края на август по Черноморието времето ще остане топло с повече слънце и температури около и над 30 градуса през текущата седмица, пишат от sinoptik.bg.

Тенденцията обаче е за понижение на градусите oще в първите дни на септември.

По-голяма вероятност за летни превалявания ще има с преминаването на студен фронт около 28-30 август. Морето ще е сравнително спокойно до 26-27 август.

В последните дни на месеца (28-30 август) предстои преминаването на добре оформен студен фронт със силен северозападен вятър. Зоната с по-опасни локални гръмотевични бури ще обхване повече части на Източна България и планините.

Буквално в последните дни на август ще усетим прохлада с дневни температури в западната половина на страната около 22-25 градуса.

Летните температури бързо ще се възстановят в самото начало на септември, макар че облачността ще остане променлива с условия за краткотрайни превалявания.

6 неща, които да направиш за щастие преди началото на есента

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти