От 23 август започва ретрограден Меркурий: какво ДА правим и какво да НЕ правим

e
Снимка: iStock

Около три пъти годишно ние колективно преживяваме хаотични няколко седмици, които са известни като ретрограден период на Меркурий - вероятно сте чували за тях или поне сте изпитали някои от техните ефекти, предизвикващи главоболие.

Меркурий е планетата, която управлява комуникацията и когато е ретрограден (което означава, че временно изглежда, че се движи назад в небето), той може да причини неразбирателство, проблеми с технологиите, пътуването,  както и безпокойство наред с други драми.

Всеки ретрограден Меркурий се проявява малко по-различно в зависимост от зодиакалния знак, в който попада, което прави някои периоди малко по-малко интензивни от други. Това обаче не означава, че не трябва да вземате предпазни мерки.

Има неща, които трябва и не трябва да правите по време на ретрограден Меркурий, за да сте сигурни, че ще останете във възможно най-голяма космическа „безопасност“. 

От 23 август до 15 септември Меркурий ще бъде ретрограден в Дева, отбелязвайки началото на триседмичен период на предизвикателства по отношение на комуникацията. До края на тази година ще изпитаме още един ретрограден Меркурий - от 13 декември до 1 януари.

Вижте тук какво може да очаква всяка зодия от следващата ретроградност на планетата:

Какво да очаква всяка зодия от ретроградния Меркурий в Дева

Периодите на ретрограден Меркурий всъщност са наистина важно време за всички, но този транзит има репутацията на неприятен. Тъй като неща като комуникация, време и ясно мислене са в затруднено положение по време на обратното въртене на Меркурий, е много по-вероятно да се сблъскаме с наранени чувства, провалени планове, пропуснати крайни срокове или общо объркване, което може да бъде наистина трудно за нашата кариера и взаимоотношения.

Но ретроградният Меркурий по своята същност не е лош момент, в случай че забавите темпото и да работите в хармония с движещата се назад енергия. Той е повод да погледнем назад към миналото и да помислим какво работи за нас и какво не. Също така е идеално време за размисъл за това докъде сме стигнали с нашите лични цели.

Като забавим темпото и използваме ретроградния Меркурий като причина за пауза и преоценка на живота ни, можем да излезем от другата страна на тази ретроградност дори по-чисти и съсредоточени от преди.

Въпреки това, всяка голяма ретроградност определено може да ви накара да действате и да преживявате нещата малко по-различно от обичайното, така че е добре да сте подготвени.

Ето няколко неща, които трябва да избягвате по време на ретрограден Меркурий, заедно с някои неща, които определено трябва да правите:

Какво да правим и какво да не правим по време на ретрограден Меркурий

Прочети също:

 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти