Дали не се престараваме във връзките ни с мъжете?

Дали не се престараваме във връзките ни с мъжете?
Снимка: Thinkstock

Милена Родригес

Бих искала да ви разкажа малко от кухнята на моята работа с индивидуални клиенти, защото това, което правя аз, има общо с това, коeто една жена в успешна връзка би трябвало да прави. А именно – да оказва влияние.

Тук съвсем нямам предвид, че жената, която оказва влияние върху мъжа, го прави, за да задоволи своите потребности за сметка на неговите. Да оказваш влияние може да означава да разтапяш сърцето му и със самото си присъствие да го караш да иска да бъде на висота и по-добър човек. Всъщност, мъжете подсъзнателно копнеят жената до тях да им оказва подобно влияние – това е причината те да искат да се женят и обвързват (нещо, към което повечето мъже със сигурност се стремят, всяко друго твърдение е мит).

В моята работа клиентите имат определени цели (да се омъжат, да изградят щастливо семейство, да се разбират по-добре с партньора и близките си и т.н.) и те искат аз да им повлияя така, че да се превърнат в хората, които са способни да осъществят това.

Как се случва моето влияние? Като предлагам на клиентите си нови гледни точки към важните за тях ситуации - гледни точки, толкова различни от това, което те са способни сами да измислят, че изглежда сякаш по магически начин им носят пробив в проблемите и карат свитото им сърце да се отпусне. Тези “магически” прозрения са толкова необичайни за тях, че клиентите често ми казват: “Никога не ми беше хрумвало да погледна нещата по този начин! А това променя всичко.”

Разбира се, за мен е много вълнуващо и приятно да помогна на клиент да направи такива “чудотворни” открития за себе си. Това е причината някой въобще да би искал да има моята професия - чувството е страхотно, когато можеш да видиш къде се крие нечий проблем и да му помогнеш да го разреши.

Дотук може да звучи като голямо забавление, но има една уловка. В реалната работа, която върша в моя кабинет, такъв тип прозрения, които почти магически разрешават нечий проблем, не се случват на всяка сесия. Отнема време наистина да разбереш какви са истинските трудности на клиента. Освен това, на него също така му отнема време, за да направи полезни промени в поведението си, които често му се струват неприятни... понякога дори плашещи.

Колкото и да ми се иска да помогна на клиентите си да получат това, което искат за две-три седмици, те често не са готови да направят толкова драстични промени. Повечето от времето, през което работя с клиенти, включва изслушване, така че накрая да съм способна да направя предложение за ново поведение, което те да са склонни да обмислят.

Ако аз се опитвах да създам у тях тези “магически” прозрения на всяка сесия, клиентите ми щяха да спрат да идват, защото щяха да имат чувството, че твърде напористо се опитвам да “случа” нещата. Всъщност, това е грешката на много неопитни колеги, които в голямото си желание да са от полза, веднага правят бърз и агресивен анализ и изглежда така, сякаш “винят” клиентите си, че не могат веднага да се превърнат в нещо тотално различно от това, което са.

От опита си мога да твърдя, че горното също може да се каже за някои жени и отношенията им с мъжете. Дамите често забравят, че да се влияе на мъжете, често не става толкова бързо, колкото на тях им се иска. Мъжете не обичат някой да има власт над тях... и са много предпазливи. Затова често процесът, при който мъжът позволява на жената достъп до сърцето си (като по този начин се отваря за нейното влияние), е бавничък.

Жената, която има куража да бъде себе си, а не да се стреми към безсмислено съвършенство, разбира, че тя влияе на мъжа всеки път, когато двамата са заедно, дори когато това не е очевидно. Ако тя позволи времето да работи в нейна полза, резултатът ще дойде: той ще започне да се влюбва в нея (и да не може без нея все повече), без дори да си е дал сметка за това в началото.

Като говорим за важността на търпението във връзката, ето ви едно правило: не съдете за успеха във връзката си на базата на това, което се случва днес или тази седмица. Вместо това оценявайте прогреса на отношенията си на база месец или най-добре два месеца. И помнете, че в повечето случаи (дали сега сте се запознали и искате той да се влюби във вас или пък сте заедно по-отдавна и в момента внасяте промени във връзката си, за да стане тя по-хармонична), имате нужда от седмици, а не от дни, за да повлияете на мъжа.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти