Да се подмладим за празниците

Да се подмладим за празниците
Снимка: Thinkstock

Д-р Катя Паскова

Според проучвания на консуматорските настроения по коледните празници подаряването на разкрасителна процедура заема едно от челните места. Не е само заради суетата, но и поради желанието на дамите да са неотразими и по-младолики през следващата година - нещо като рестарт или ново начало за идните 365 дни.

Оказва се, че това желание понякога не е добре съобразено или просто недомислено. Не правете грешката да се подлагате на по-агресивни процедури непосредствено преди празниците. От една страна заради процеса на възстановяване, от друга - създалият се дискомфорт. Автоматично отпишете естетичните инвазивни процедури, освен ако не сте решили да си лежите в къщи.

Ако имате начертан план да изглеждате като след лифтинг, може да заложите на т.нар. "течен фейслифт". Какво представлява той?

При този нехирургичен лифтинг се използват дермални попълнители, които попълват кожата на лицето отвътре навън, заличавайки успешно бръчки и гънки. Това са т.нар. филъри, които възстановяват обема на лицето и контура в определени зони. Идеята на тази процедура е да се постигне по-младежки вид на лицето. Пазарът предлага вече богат избор от филъри, даващи възможност да се постигат отлични резултати при всеки пациент, независимо от огромните различия в индивидуалните особености между хората.

Въпреки че "течният фейслифт" е нехирургичен метод, не може да разчитате да го направите непосредствено преди празник. Оставете си време да отшумят зачервяванията и леките подутини – поне една седмица.

Много млади дами желаят да поставят филър в устните си, за да са по-плътни и изкусителни. И тук препоръките са идентични. Тази зона е чувствителна и независимо, че се прави само с местна упойка под формата на крем, трябва време за отшумяване на леките отоци.

Съществуват зони на лицето, които не могат да бъдат третирани с филъри. Често жените се концентрират върху определена бръчка, която искат да "елиминират". Много дами имат проблем с намръщеното и ядосано изражение, породено от онази "работна" бръчка, разположена на челото между веждите. Яростното изражение, което придава тази бръчка, се премахва с помощта на ботулиновия токсин.

Имайте винаги предвид, че използването на ботулинов токсин в умерени и дозирани количества не предизвиква изкуствен вид и няма опасност да изглеждате като куклата Барби. Ако дерматологът ви е спазил това условие, може да запазите час дни преди празничната вечер.

В случай, че не искате да се подлагате на подобни манипулации спокойно може да изберете освежаваща процедура, която да подхрани, хидратира или възобнови кожата. През зимния сезон кожата на лицето има нужда да се отърве от старите мъртви клетки и да започне да произвежда нови. За целта може да се доверите на пилинга. Той е особено подходящ и за деколте или гръб, още повече в случай, че дрескодът за празниците включва рокля с акцентиране на тези зони. За пилинга оставете поне седмица напред, тъй като той предизвиква излющване на кожата.

Ако сте активно работеща жена и времето ви е разграфено в детайли, бихте могли преди празничните дни в обедната почивка да освежите кожата на лицето с микродермабразио. Неслучайно е познато с името "пилинг в обедната почивка". При микродермабразиото непосредствено след процедурата сте готови да нанесете грим и да продължите със задачите си.

Не на последно място може да поглезите кожата и сетивата си с хидратираща процедура – винаги има нужда от една такава.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти