Как да се справим с мимическите бръчици

Как да се справим с мимическите бръчици
Снимка: Thinkstock

Разтревожени сте, защото от известно време кожата ви изглежда по-състарена отколкото се чувствате вие? Тя не пази вече тайната за рождената ви дата, защото първите бръчици са вече на лице. Един въпрос - "Kак да се избавя?" – непрестанно ехти в главата ви.

Без паника! Има начини да позабавите времето и пак да възвърнете доброто си настроение. Ето няколко съвета как да предотвратим бързата поява на фините линии.

Слънчева защита по всяко време. Дори в колата по време на път сте постоянно изложени на вредното влияние на УВ лъчите, които са отговорни за появата на бръчки. Нанасяйте слънцезащитен продукт преди да излезете от къщи и носете такъв винаги в себе си. Съществуват специални слънцезащитни стъкла за кола, което си е една добра инвестиция за вашата кожа.

Ако искате да разберете къде би се образувала бръчка, просто погледнете родословното си дърво. Ако приличате повече на майка си да речем и имате нейната кожа, най-вероятно ще наследите и сходни като нейните бръчици. Така можете превантивно да се погрижите за тези слаби места и да забавите процеса.

Научете се да спите по гръб, тъй като постоянното притискане на кожата на лицето до възглавницата причинява по-дълбоки бръчки от тази страна. Задължително е калъфката ви да е от сатен, защото той не прави гънки, които се отпечатват върху лицето. Добрият 8 часов сън спомага за добро настроение и здрав външен вид.

Ако не можете да видите обект, далеч от вас, не примижвайте с очи, а си вземете очила. Това би предотвратило много от мимическите бръчки около очите. Носете слънчевите си очила в чантата и ги слагайте всеки път, когато излизате навън.

Приемайте достатъчно вода всеки ден. Ако кожата ви е дехидратирана, много по-бързо се появяват бръчици. 8 чаши вода на ден биха спестили много работа след това. Свежите плодове и зеленчуци допълнително хидратират и доставят необходимите витамини и антиоксиданти за здрава и красива кожа. Рибата, богата на омега-3 мастни киселини, соя, сурови ядки няколко пъти седмично са изключително полезни за справянето с бръчките.

Спрете или поне намалете цигарите. Те нанасят непоправими щети върху кожата и я състаряват с невероятен темп. Направете тази жертва за вашата кожа!

Това е, което можете да сторите за себе си. А ако мимическите бръчици вече прерастват в по-дълбоки бръчки има и някои неинвазивни метода, които са от добра полза.

Ако сте твърде емоционални, усмихвате се постоянно и правите мимика, няколко единици ботулинов токсин би "изгладил" буквално проблема. 

Процедури като мезотерапия и мезолифт хидратират кожата допълнително, а лазерното подмладяване, химичният пилинг, дермабразиото, повишават колагена в кожата светкавично.

Въпреки всичко носете доброто настроение със себе си и продължавайте да се усмихвате!

Автор: д-р Катя Паскова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти