За здравето на очите

За здравето на очите
Снимка: netinfo

Очите, както всяка една друга част от тялото, имат нужда от специално внимание и грижа. Замислете се дали правите достатъчно за тях?

Ако имате съмнения, че зрението ви се е влошило, трябва веднага да посетите офталмолог. Най-добре би било да вземете мерки, за да не се озовете без време в лекарския кабинет.

Ето с какво може да подобрите здравето на очите си.

Зелени зеленчуци
Спанак, коприва, маруля и зеле – богати на витамини и минерали, те ще ви помогнат да се заредите с енергия, а и ще се отразят добре на очите ви. Тъмнозелените зеленчуци са богати на лутеин и зеаксантин, които са каротеноиди и помагат за борбата с рака и стареенето на клетките.

Антиоксиданти
Те помагат не само на очите, но и на цялото ви тяло. Портокали, сливи, череши, боровинки, къпини и малини – всички те ще ви помогнат за намаляването на свободните радикали в организма и ще изиграят положителна роля за здравето на очите ви като намалят риска от макулна дегенерация или казано на обикновен език – влошаване на зрението.

Омега-3
Най-силният съюзник за поддържането на орлов поглед. Освен това те ще намалят чувството за сухота в очите и появата на катаракта. Добре е поне два пъти в седмицата да консумирате по-мазна риба като сьомга или риба тон, а ако нямате тази възможност – да приемате рибено масло или таблетки, богати на омега-3 мастни киселини.

Моркови
Не подценявайте тези зеленчуци! Също като тиквата, те помагат много в поддържането на добро зрение.

Слънчеви очила
Вредните UV лъчи са основен виновник за ускоряване развитието на катарактата. Затова е абсолютно задължително да имате подходящи слънчеви очила. Под "подходящи“ не се визират такива, които са последен писък на модата, а стъкла, които да филтрират 100% от ултравиолетовите лъчи (етикетът трябва изрично да указва това).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти