7 задължителни етапа на семейните отношения, през които всяка двойка минава

любов двойка
Снимка: Unsplash

► Захарно-шоколадова фаза или „химия на любовта“ (продължава приблизително 18 месеца). 

Когато се срещнат мъж и жена и се влюбят, в организма им се отделят определени хормони, които украсяват света в ярки цветове.

В този момент гласът звучи невероятен, всяка глупост – удивителна. Човек се намира в състояние на наркотично опиянение. В този период не бива да се взимат каквито и да е решения, тъй като, когато свърши действието на този наркотик, всичко си идва на мястото.

любов двойка
Снимка: Unsplash

► Следващата фаза, която задължително настъпва след първата, е когато чувствата се умиротворяват, фазата на пресищане.

През този етап вашите чувства се успокояват и умиротворяват. А след това следва обикновено привикване към човека. Романтичните отношения стават обичайни, достигайки своя пик. Започва етап на насищане, а след това и на пресищане. Настъпва затишие пред буря, буквално както в природата. Във въздуха вече се усеща миризма на буря, но все още е подозрително спокойно, хармонично и тихо.

двойка есен
Снимка: Unsplash

► Третата фаза се нарича отвращение. Тя е задължителна за всички дългосрочни отношения.

На тази фаза започват скандали, сякаш са ви дали лупа и се концентрирате върху недостатъците, които притежава партньора ви.

Най лесният и най лош изход от това е   разводът. Какво лошо? Проблемът е в това, че вие отново влизате в захарно-шоколадова фаза, но с друг партньор. Има хора, които просто се въртят в тези три фази.

Във Ведите тези три фази се считат за ниво на нецивилизования човек, тъй като вие все още не сте навлезли в истински отношения.

двойка любов
Снимка: Unsplash

► Следващата фаза, това е търпението. 

Скандалите  между партньорите продължават, но те не носят такъв фатален характер, както в предишния период, тъй като и двамата знаят, че когато скандалът завърши, отношенията отново ще се възстановят.

Ако ние вложим усилия за развитие на търпение, те ще се възнаградят с развитие на разума.

двойка любов
Снимка: Unsplash

► Пета фаза — фаза на дълга или уважение – това е първият стадий на любовта.

До този момент все още не е имало любов. Аз започвам да мисля, че не той ми е длъжен, а че аз съм му длъжна. Концентрирането върху своите задължения ни развива.

► Шеста фаза – дружба. 

Дружбата — това е сериозна подготовка за любов. Фазата е основана на предходните отношения. Партньорите имат нужда да създадат „банка на доверието”. Без взаимно уважение отношенията няма да се развият.

двойка
Снимка: Unsplash

► Седма фаза –   любов. 

Изминат е достатъчно сложен и дълъг път. Двойката очаква заслужена награда – истинска любов. Излишно е безпокойството, че тя ще престане или отслабне с течение на времето. Не, тя непрекъснато ще израства и ще става все по-силна.

Смята се, че хората могат да преминат през тези етапи за около 12 години и повече.

Любовта – това не е евтина вещ, не е възможно да се купи. Към нея трябва да се стремим цял живот. На любов следва да се учим чрез различни житейски ситуации.

Това е характерно за продължителни и близки отношения. Любовта не ни пада от небето, към нея ние сами вървим, узряваме и се освобождаваме от егоизма.

Затова  двойките, които са решили да се разведат, трябва старателно да се опознаят взаимно и да се сприятелят. А после ще дойде и голямата любов. Трябва просто да ценим онези, които са винаги до нас.

Да, така живеем ние, макар и много двойки да приемат това скептично. В захарно-шоколадовия период е невъзможно да се разбере какво означава истинска любов.

Нали тя има шест вкуса!

Това са сладък и солен, стипчив и тръпчив, лютив и даже горчив.

Затова не бива да се изисква нещо от партньора, а трябва да бъдем предани на своята любов. Предаността – това е основното качество на непреходната любов.

Ако ви се струва, че любовта си е отишла, то знайте, че вашата любов още даже не е започнала...

Както се казва в Библията, „Любовта никога не престава”!

жена мъж двойка
Снимка: Unsplash

Още статии, които да прочетете: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти