Дарът на есента: 5 стоплящи душата рецепти с кестени

Един от онези моменти, които ни напомнят, че е дошла есента, е ароматът на печени кестени, който се носи по улиците от щандовете на продавачите. Въпреки че е много приятно да прибавим към есенната си разходка топло хартиено пликче с вкусни кестени, най-хубаво (и евтино) е това да си ги приготвим вкъщи. 

Кестенът не е толкова разпространен в българската кухня, както във френската и италианската, например. Това е добре да се промени, защото ядливите кестени са богати на белтъчини, въглехидрати, натрий, калций, магнезий, фосфор, желязо, витамини А и C - все вещества, които са ни много необходими, за да закрепим имунната си система по време на есенния сезон. 

От кестени могат да се приготвят разнообразие от ястия, с които ще впечатлите гостите си и ще влезете в онова уютно душевно състояние, което носи есента. На вкусната кестенова ядка може да се насладите дори и само изпечена и поръсена с малко сол, но тя си подхожда и с редица зеленчуци, от които хапваме повече есенно време, като сладкия картоф, моркова, зелето и гъбите, както и с почти всички видове меса. 

В галерията може да откриете пет кулинарни идеи за ястия с кестени:

Пет стоплящи душата рецепти с кестени

 

Прочети още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти