Вкус от миналото: 5 класически, но забравени български ястия

Българските кулинарни традиции са неизменна част от историята и културата ни. Те са част от обичаите, ритуалите и дори начина на живот на българите, както в миналото, така и днес. Наред с всички съвременни храни, които бързо станаха част от дневното ни меню, на трапезата ни присъстват и традиционни български гозби, чиито рецепти са се предавали от поколение на поколение.

Всяка къща има собствена книга с рецепти със стотици кулинарни изкушения. Особено внимание заслужават рецептите, които се приготвят само в някои от регионите на страната. Дори и наименованието на някои от характерните регионални специалитети звучи магично.

И е много вероятно да сме ги позабравили или дори да не сме чували никога за тях, ако не сме израснали в дадения регион. 

Само като чуе човек чомлек, капама или бабек и веднага се сеща за кухнята на баба на село. Дали ястията от детството ни могат да имат същия магичен заряд и вкус, ако ги приготвим и сега в модерната си кухня. Ето пет изключително вкусни традиционни български ястия, които съвременните домакини все по-рядко приготвят:

5 класически, но забравени български ястия

 

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти