5 чудесни начина да ви намразят колегите

5 чудесни начина да ви намразят колегите
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Работната атмосфера няма да е същата, ако няма един общ враг, срещу когото да се обединят всички и така да си имат непресъхщва атема за разговор на обяд, в чата и докато чакат пред асансьора.

И понеже все някой трябва да заеме тази позиция – на мразения, ви предлагаме 5 начина да се превърнете бързо в най-мразения човек във фирмата.

Неприятна работа, но все някой трябва да я свърши, както се казваше на едно място.

1. „Няма да стане“. Така отвръщайте на всяка идея, която колегите ви споделят с вас. Винаги анализирайте предложенията им и изтъквайте негативите, още преди да са успели да обяснят всичко в цялост.

2. Изпращайте ненужни мейли. Споделяйте в писмен вид всички мисли и притеснения, които имате за даден проект и го изпращайте на всички замесени.

Най-добре е да не предлагате решение, а просто да питате и като получите отговор, да се върнете към точка 1 и да кажете на свой ред „няма да стане“.

3. Изтъквайте как вашата работа е по-трудна и отговорна от на всички други. Дори да сте на една позиция с още 20 души. А пък с колегите от другите отдели направо се отнасяйте снизходително.

„Е, какво толкова правите пък вие. Само някакви фактурки разпращате, лесна работа“ е чудесен начин да вбесите счетоводителите например.

4. Мразете шефа и фирмата открито. Повечето хора, в общи линии харесват работата си, колегите си и това, което правят.

Вие обаче бъдете черната станция. Критикувайте, мрънкайте, сравнявайте с други фирми, не забравяйте „това само в нашата фирма го има“, редувайте го с „на нищо не прилича, как може, срамота е“ и скоро ще обядвате съвсем сами.

5.Прехвърляйте работата си на другите. Товарете ги с вашите задачи, а после говорете силно по телефона без да ставате от бюрото си.

Засега май това е достатъчно. Ако не ви намразят за две седмици, ще предложим още съвети.

Забавни офис аксесоари

10 идеи за по-хубав офис

Малки хитрини за по-добра концентрация

Съвети при постоянно чувство на умора в офиса

6 грешки, които да не допускате на нова работа

Офис-съпруг: По-безопасно от любовник

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти