Мъжете говорят: защо по-младите от тях си падат по по-зрели жени

любов двойка връзка
Снимка: Getty

След като Кейт Бекинсейл и Пийт Дейвидсън станаха поредната двойка знаменитости с голяма разлика във възрастта, и то в полза на комика, в общественото пространство отново се заговори за този тип връзки и отношението към тях.

Самият Пийт призна, че не разбира „лудият интерес“ към връзката му, а 20-годишната разлика в годините им не ги притеснява.

За разлика от ситуацията по-възрастен мъж – по-млада жена, която се смята за по-приемлив, в обратния случай двойката обикновено си спечелва недоумение, а ние ставаме свидетели на поредния двоен стандарт.

В отговор на това писателките Фелиша Брингс и Сюзан Уинтър интервюират над 200 мъже, за да открият какво ги привлича в edna по-голяма от тях жена. Резултатите издават в книгата „По-възрастни жени, по-млади мъже: нови възможности за любов и романтика“.

Признанията, публикувани в уебсайта на американското телевизионно предаване “Today”, представляват преобладаваща част от мненията на мъжете.

любов двойка връзка
Снимка: Istock

Някои от тях споделят, че не са се ориентирали умишлено към намирането на по-възрастна от тях жена:

„Не си търсех по-голяма жена, както и Каролина не търсеше по-млад мъж, но това просто се случи. (Тогава аз бях на 39, а тя – на 55.) Връзката ни е изключителна, защото не е основана единствено върху секс, а на доверие, уважение и любов.“ – Паоло, 64 г.

„Всъщност, когато я срещнах за първи път, не знаех, че съм привлечен към „по-възрастни“ жени. Знаех, че тя е по-голяма от мен, но нямах представа за разликата във възрастта преди тя да ми каже (което не се случи преди да минат няколко срещи).“ – Нийл, 35 г.

любов двойка връзка
Снимка: Istock

Други осъзнават слабостта си към по-големи от тях жени и причините за това. Edna oт най-често посочваните е зрелостта, опита и чувството за увереност, които по-големите жени притежават.

„Винаги съм имал отношения с по-възрастни жени. Те са наясно със себе си. Имат много повече какво да предложат и търсят разнообразни неща. Не искат само мъже, които да бъдат добри бащи и глави на семейството. По-големите жени могат да бъдат по-палави. Те са по-уравновесени. Що се отнася до нещото, което намирам за привлекателно, това е самата личност. Харесвам увереното отношение, а по-възрастните жени определено имат предимство в тази област.“ – Найджъл, 37

„Когато се запознавам с жена над 30, тя обикновено е много искрена и точна. Знае какво иска от живота, а това улеснява отношенията ти с нея. Виждам много от приятелите си, които имат партньори на своята възраст, и техните проблеми ми се струват нелепи. Често се държат глупаво и незряло. Нямам време за подобно поведение – ето защо харесвам зрели жени.“ – Дан, 24 г.

Реалистичната нагласа към живота и уроците, които могат да попият от партньора, е друго, което кара по-младите мъже да намират щастие с по-големи жени.

На въпроса какво една зряла жена може да предложи повече в сравнение с друга, по-млада, 28-годишният Фред отговаря: „Емоционална стабилност. Иска ли повече питане? В отношенията ми с по-възрастни жени е имало само позитиви. Тя успяваха да намерят в мен неща, които не можех да видя у себе си. А нивото на доверие между нас не можеше да се сравнява с това при най-добрите ми приятели.“

38-годишният Лени опровергава стереотипа за това, че в отношенията си с по-големи жени мъжете търсят майчинска грижа. „Никоя от връзките ми не беше свързана с майчинско обгрижване. И двете жени бяха професионалисти, много съсредоточени върху работата си и изключително уверени. Това ми се струваше много привлекателно“, споделя той.

По-качественият сексуален живот е друго предимство, за което признават мъжете, обвързани с по-зрели жени. Майкъл, на 35, твърди: „Най-хубавият секс в живота ми е бил с по-възрастни жени“, а за преживяванията си с по-зрял партньор Мел, 32, казва: „Научих се как да правя любов с жена“.

Но въпреки положителните страни, редица от мъжете участници в проучването споделят и за някои проблеми – като с този с децата. Лени споделя, че последната му връзка е преустановена заради неговото желание да има деца, което липсвало у 43-годишната му приятелка.

любов двойка връзка
Снимка: Istock

Друго предизвикателство за мъжете с по-възрастни партньори е неодобрението и критиките от приятели и колеги, макар и не толкова остри, колкото по-зрелите жени в ситуацията изпитвт. „Мъжете на моята възраст и по-възрастните ревнуваха, че бях с нея. Гледаха ме сякаш притежавах нещо, което те искаха, но нямаха, и реагираха по-силно, защото бях по-млад. А жените на моята възраст не одобряваха връзката“, признава 26-годишният Бари.

При не всички обаче е било така – Патрик, на 34, казва: „Приятели и колеги приемаха решението ми да имам връзка със зряла жена. Уважаваха това между нас, а то беше емоционална връзка с опитен и уравновесен човек. Реакциите на повечето хора бяха положителни. Няма някакво отрицателно отношение или коментари, за които да се сещам. Всъщност много хора искаха съвет от мен и партньора ми.“

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти