Мъжете говорят: защо по-младите от тях си падат по по-зрели жени

любов двойка връзка
Снимка: Getty

След като в началото на 2019 г. Кейт Бекинсейл и Пийт Дейвидсън станаха поредната двойка знаменитости с голяма разлика във възрастта, и то в полза на комика, в общественото пространство отново се заговори за този тип връзки.

Самият Пийт призна, че не разбира „лудият интерес“ към връзката му, а 20-годишната разлика в годините им не ги притеснява. Е, двамата се разделиха след няколко месеца, но пък има и успешни примери като Джейсън Момоа и Лиза Боне, която е с 12 години по-възрастна от съпруга си. Двойката обаче има две деца и продължава да бъде щастлива заедно.

Джейсън Момоа
Снимка: Getty

И в двата случая обаче отношенията по-голяма жена – по-млад мъж е тема, която си струва да бъде разгледана заради социалната нагласа към подобни връзки.

За разлика от ситуацията по-възрастен мъж – по-млада жена, която се смята за по-приемлива, в обратния случай двойката обикновено си спечелва недоумение, а ние ставаме свидетели на поредния двоен стандарт.

В отговор на това писателките Фелиша Брингс и Сюзан Уинтър интервюират над 200 мъже, за да открият какво ги привлича в edna по-голяма от тях жена. Резултатите издават в книгата „По-възрастни жени, по-млади мъже: нови възможности за любов и романтика“.

Признанията, публикувани в уебсайта на американското телевизионно предаване “Today”, представляват преобладаваща част от мненията на мъжете. Някои от тях споделят, че не са търсили по-възрастна от тях жена умишлено, а други посочват конкретни качества на по-зрелите жени, заради които ги предпочитат.

Вижте интересните признания в галерията тук >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти