Кога жените биха отказали секс

Не ми е до това
Снимка: Thinkstock

Не е изненадващо, че мъжете са по-малко склонни да отказват секс в сравнение с жените.

Ново проучване показва, че дори да се измъчват от физическа болка, мъжете продължават да се интересуват от плътски удоволствия. За разлика от тях, жените предпочитат да останат сами в леглото. Учените са изследвали мишки, но резултатите биха могли да дадат обяснение защо думите "Не днес, боли ме главата" се свързват по-често с жената в една връзка.

Канадски лекари наблюдавали как болката се отразява върху желанието за секс. Първо те проверили дали мъжките и женските мишки се привличат, а след това ги поставили в противоположните ъгли на една клетка с разделителна стена.

Стената имала отвори, които са твърде малки за мъжките, но достатъчно широки за женските мишки. По този начин женските могли да отидат при мъжките и да се върнат, когато пожелаят.

Резултатите показват, че женските мишки прекарват по-малко време в частта на мъжките, когато изпитват болки. За сравнение, когато мъжките получили пълен достъп до цялата площ на клетката, имали едно и също поведение, когато ги боли и когато не чувстват физическо неразположение.

Изследователят Джефри Могил твърди, че сексуалното желание на жените в сравнение с това при мъжете е по-зависимо от конкретната ситуация или се повлиява от фактори като самоувереност и страхове за връзката. Все още няма информация обаче дали либидото при жените може да се повлияе от болка.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти