8 неща, които ще се случат с тялото ви, ако спрете да правите секс

двойка
Снимка: iStock

Правите ли секс редовно? Тук под „редовно“ хората може да имат различни разбирания, а често факторите, които влияят на сексуалния ни живот, не зависят само от нас.

Като цяло вашите причини да не правите секс редовно или изобщо може да са многобройни. Може би желаете сексуален партньор, но не сте срещнали правилния човек. Възможно е да сте във връзка, но да сте физически разделени. Или пък конфликт, битови проблеми или напрежение са ви накарали да се отдръпнете от половинката си.

двойка
Снимка: iStock

Преди всичко е важно да кажем, че няма нищо лошо в това да не правите секс, особено ако нямате в живота си човек, с когото да споделите това интимно изживяване. Сексът не бива да бъде самоцел и да практикува "заради спорта".

Така че, ако сте в сексуална пауза, не се стресирайте. Времето без сексуална активност може да ви позволи да се съсредоточите върху грижата за себе си и любовта към вас самите, да изградите емоционална интимност без физическа връзка и/или да ви даде време да повишите вашата физическа сила и издръжливост.

Всъщност специалистите посочват някои последствия за тялото от дългите периоди без секс, но всички те могат да бъдат компенсирани от други дейности в живота ви. Въпросът е дали имате човек до себе си и изпитвате ли желание за физическа близост с него.

А ето и 8 неща, които се случват с тялото ви вследствие на продължителните периоди без секс:

8 неща, които се случват с тялото ви, когато спрете да правите секс

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти