Как да живеете като крал и кралица, а не като куче и котка

двойка щастие любов море океан
Снимка: iStock

Велина Томова

Как става влюбването? От какво се получава онази искра, която припламва между двама души? Защо толкова много хора описват влюбването като „преминаване на ток по цялото тяло“?

Защото привличането между двама души е точно това – сблъсък на противоположни енергии.

Колкото по-ясно изразени са мъжката и женската енергия в двама души, толкова по-ярка е искрата и толкова е по-силна любовта.

Като всяка енергия обаче, разказва писателят Питър Сейдж в един от своите „Откровени разговори“, женската и мъжката енергия също трябва да се управляват мъдро, за да не предизвикат поражения.

двойка щастие любов море океан
Снимка: iStock

На първо място, нека определим разликите между мъжка и женска енергия. Тук не говорим за пол, а за тип енергия.

Както има мъже с преобладаваща женска енергия, така има и жени с преобладаваща мъжка енергия. Това не променя техния пол или сексуални предпочитания, а по-скоро определя начина, по който гледат на живота и реагират на случващото се в него.

Мъжката енергия е целенасочена, винаги търси и намира решения. Обича предизвикателствата, чието преодоляване води до усещане за свобода и завършеност. Както воините ликуват след края на тежка битка, така носещите мъжка енергия хора се чувстват истински завършени, когато са се справили успешно с трудна задача.

Женската енергия е пълна противоположност. Тя е без прави линии, в непрекъснато променящо се състояние, лее се като вода и има свойството да кара нещата да растат. Самата природа също е с женска енергия – енергия на растеж и развитие.

Когато се срещнат двама души с еднакво преобладаваща мъжка енергия, те влизат в конфликт. Когато две женски енергии се срещнат, се допълват и разрастват. Когато се срещнат доминираща женска и доминираща мъжка енергия, тогава пламва искрата на любовта.

За да продължат тези отношения и да са устойчиви във времето, всеки от двамата трябва да достигне едно по-високо ниво на познаване на самия себе си на другия – на неговата енергия и същност.

двойка щастие любов море океан
Снимка: iStock

И тук идва най-важната част от разбирането същността на отношенията между мъжете и жените.

Една жена иска от мъжа до себе си да я приема и уважава. Да ѝ даде сигурна среда, в която тя да може да разгърне женската си енергия да създава и развива.

Често мъжете, водени от своята типична мъжка енергия, искат да създадат сигурност като разрешат всички проблеми, които жената споделя с тях. Това е тяхното мъжко, инстинктивно желание за намиране на изход от трудна ситуация. И тук започват конфликтите, защото една жена не иска решения, а опора.

Както океанът е в непрекъснато движение, така и женската енергия непрекъснато мени своята същност. Ако мъжът се държи като кораб, който се носи по спокойните води на океана, а в бурно време се опитва с всички сили да пори вълните и да се бори с вятъра, то неговата гибел е сигурна.

двойка щастие любов море океан
Снимка: iStock

Жената никога не би се доверила на мъж, който се опитва да я сломи, покори или завладее.

Но онзи мъж, който се държи като сигурно пристанище, като фар за своята жена, ще съумее да създаде точно онази градивна среда, от която жената има нужда.

„Аз съм тук, колкото и силна да е бурята. Аз ще устоя, защото те обичам. Колкото и силни вълни да стоварваш върху мен, аз ще съм тук и ще те подкрепям. Уважавам твоята енергия и я обичам безусловно“ - това искат да чуят жените. А не решения и опити да бъдат „поправени“.

От това имат нужда жените – да могат да се доверят напълно на един мъж. Да не бъдат съдени, поправяни, принизявани или оставяни да взимат сами всички решения.

Почувстват ли се сигурни, жените засияват отвътре. Канализират женската си енергия в съзидание и безусловно почитат мъжа, дал им това, от което имат нужда – присъствие.

двойка щастие любов море океан
Снимка: iStock

А кога един мъж е истински щастлив? Когато види това вътрешно сияние, която се появява като усмивка на лицето на жената, като жест, като грациозно излъчване. Мъжете се чувстват истински мъже, когато жените до тях са щастливи.

Когато е до жена си докато я боли, когато е ядосана, когато е тъжна и не се опитва да я „поправи“, а просто й разрешава да изрази присъщите си женски емоции, тогава тя ще му принадлежи завинаги.

Тогава вече двамата заедно ще можете да се радвате на истинска хармонична връзка, в която празнувате радостта от живота и любовта си.

Още по темата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти