Броят на хората, с които си спал, ИМА значение (ето защо)

жена бельо
Снимка: iStock

Въпросът за бройката. Edna енигма в любовните взаимоотношения. Малко като въпроса с размера. Само че за разлика от втория, първият въпрос наистина има значение и журналистката Алексис Джордж от сайта Your Tango обяснява от личен опит защо това е така:

Наречете ме луда, но винаги, когато започна да комуникирам с мъж, един от първите въпроси, които обичам да задавам, е „С колко души си спал?“ Обикновено след това става интересно. Открих, че много момчета са изненадани, че съм била толкова „смела“ да задам този въпрос.

Тези момчета, както и приятели и от двата пола, са ми казвали, че е странно и безсмислено да искам отговора. Те твърдят, че това, което човек е правил, преди да се обвърже с теб, няма абсолютно нищо общо с теб. Стига да са били разумни спрямо своето здраве в сексуалната им практика, броят на хората, с които са спали, е без значение. Те продължават с това, че ще бъда отблъсната, ако броят е по-голям от очакванията ми или че постоянно ще мисля колко по-опитен е другият човек от мен, ако решим да станем интимни.

Не съм съгласна. Би било различно, ако питах за имената на всички хора, с които са спали, и използвах тази информация, за да разбера повече за тези хора. Тогава виждах как постоянно ще се сравнявам с другите жени, с които са били. Но това не беше причината да питам.

Питам, защото точно както любимия цвят или филм, броят на хората, с които някой е спал, говори много за него. Да сте спали само с един човек може да означава, че не сте имали много преживявания и може да се нуждаете от помощ, за да откриете какво харесвате и какво не харесвате в срещите. Това също може да означава, че спите само с хора, с които сте в сериозна връзка. От друга страна, ако броят на хората, с които сте спали, е 50, може би не вярвате, че трябва да имате нещо повече от физическо привличане към човек, за да имате сексуален контакт, или просто наистина обичате да доставяте/получавате удоволствие и искате да имате толкова опит, колкото е възможно, преди да се установите. Така или иначе, въз основа на отговора, научавам нещо, което може да ми помогне да разбера по-добре какво е отношението ви към връзките като цяло.

Тук съм, за да ви кажа, че няма нищо лошо в това да ви пука за бройката на човек. Когато решавате да бъдете свързани с някого за цял живот или за момент, е добре да знаете неговата история.

жена бельо
Снимка: iStock

Това обикновено включва да знаете кога за последен път дадено лице е било тествано за полово предавани болести (ППБ), но може също толкова лесно да включва броя на хората, с които е било дадено лице. Сега аз ще бъда първата, която ще каже, че бройката няма особена връзка със здравето на човека. Може да си спал с 200 души и никога да не си имал нито един проблем или да си спал с един човек и да си получил ППБ. По-скоро смятам, че бройката има значение от гледна точка на душевното състояние на човек.

Ще използвам себе си като пример. Обикновено не спя с някого, с когото нямам връзка или не смятам да имам връзка. Единствения път, когато го направих, се почувствах доста зле. Това отчасти е свързано с начина, по който съм израснала. Израснах в семейство с двама родители, така че всичко, което някога съм знаела, е да имам постоянна връзка с един човек и след това да израствам с този човек. Това израстване със сигурност включваше да се научим да се задоволяваме един друг. Никога не съм имала нагласата, че имам нужда от различни партньори, за да разбера какво харесвам или че просто ще спя с някого, защото го смятам за привлекателен, без никакви условия. Ето защо това какви са възгледите на моя потенциален партньор в това отношение има значение за мен, особено ако е значително по-опитен от мен или ако възгледите му се различават значително от моите.

Но това не е така за всички. Познавам много хора на моята възраст (22), които биха ви посъветвали да живеете възможно най-добре и да изследвате сексуалността си с колкото хора пожелаете, стига да сте в безопасност. Винаги ми е интересно да разбера защо мислят така за множеството партньори и какво им носи това, освен да могат да кажат, че имат опит.

Какво жените искат да кажат на мъжете относно секса, но си премълчават

Може да греша, но когато човек няма друго обяснение защо има толкова много партньори, освен любовта и различните преживявания, които тя предлага, не мога да не си помисля, че това има нещо общо с трудности при обвързването и изграждането на доверие към някого. Това може да се дължи на факта, че са се отворили и са били верни на един човек, който ги е предал, и в резултат на това отказват да бъдат уязвими отново, докато не намерят „единствения“. Може да се дължи на факта, че те никога не са виждали своите родители, приятели или близки в постоянни взаимоотношения. Може би са се научили да изключват емоциите си от отношенията, което им позволява лесно да преминават от един партньор към друг, без дори да се замислят за това.

Така или иначе, винаги мисля, че има по-дълбока причина зад това защо някой прави нещата, които прави. Тази информация може да бъде полезна при определяне на това дали човек наистина ви харесва и е готов да гради с вас или просто ще ви гледа като друго тяло, което да добави към своя списък. Техните възгледи за бройката, както всяка друга тема, могат да ви дадат представа какво ценят. Ако тези стойности по някаква причина не съвпадат с вашите, вие сте свободни да решите дали искате да продължите да инвестирате време в тях. Но поне можете да го направите, като знаете всички факти.

жена бельо
Снимка: iStock

Като цяло смятам, че бройката има значение и че е справедливо човек не само да пита, но и да избере да се интересува от отговора, който получава. Ако бройката наистина нямаше значение, тогава хората нямаше да се чувстват неудобно, когато разберат, че някой е девствен и разберат, че това е допълнителна отговорност за тях. Хората не биха отхвърлили потенциални любовници, когато смятат, че бройката им е твърде висока или твърде ниска за техните стандарти. Хората не биха изпитали такова облекчение, когато се окаже, че техният партньор е толкова опитен, че не би трябвало да ги учат на нищо и списъкът продължава безкрайно. Но това се случва на всеки.

Колкото и да си казваме, че не ни е грижа за нещо, дълбоко в себе си наистина ни е грижа. Така че, ако сте от хората, които се интересуват от бройката, тогава признайте това и не позволявайте на останалите да ви изкарват лошото момче/момиче заради това. А ако наистина не ви е грижа за бройката, не съдете човека, който го е, защото всички имаме нещо, което ни интересува, за разлика от някой друг.

10 ужасни мита за секса

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти