8 грешки в секса, които (не трябва да) допускаме в 30-те си години

Ако сте в 20-те си години, е много вероятно да смятате, че щом станете на 30+, веднага ще се превърнете в жена без енергия и страст, водеща скучен и монотонен живот. Ако обаче вече сте в третото десетилетие от живота си, със сигурност знаете, че подобни страхове са напразни.

Много жени над 30 години казват, че се чувстват по-секси и по-свързани с телата си, отколкото когато са били на 20, което пък безспорно води до по-стабилни връзки и по-добър секс.

Някои изследвания дори предполагат, че жените достигат своя сексуален пик около 30-те си години, така че никоя от нас не бива да се притеснява, че щастието ще ѝ се изплъзне с поредния рожден ден.

8 неща, които се случват с тялото ви, когато спрете да правите секс

Това обаче не означава, че ние самите понякога не допускаме някои грешки, които ни пречат да се насладим напълно на сексуалното удоволствие. Пред сайта huffpost.com секс терапевти споделят 10 грешки в секса, които хората са склонни да правят в 30-те си години.

А ако се припознаете в тях, не се тревожете – добрата новина е сексолозите имат и съвети как тези проблеми могат да се преодолеят.

Задоволявате се с мързелив секс.
„Всеки понякога влиза в рутината и може лесно да попаднеш в този капан по отношение на секса. „Мързеливият секс“ може да бъде бърз акт без събличане, пропускане на чувственото докосване или страстната целувка, както и насочване направо към основните източници на оргазъм."

5 "мързеливи", но супер възбуждащи секс пози

"В мързеливия секс липсва изследване и креативност и той влияе върху сексуалната ви мотивация. [Решението] не е да отделите повече време за секс. Става дума за качествено използване на времето, което имате, и разумно преследване на удоволствието.“ – Шанън Чавес, психолог и секс терапевт в Лос Анджелис

Пълния списък с грешките, от които трябва да се пазите – или е добре да коригирате в секса след 30 години, открийте в нашата галерия: 

Сексът в 30-те години: грешките, които не бива да допускаме

А във видеото горе вижте как сексологът Гинка Георгиева развенчава някои митове за секса специално за рубриката "Edna.bg пита".

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти