Две предястия, на които никой не може да устои

Платена публикация

Зима е. Е, тази зима е малко по-мека, но все пак зима е! Студено е, вече вали сняг, зъзнем изпод 20 одеала - организмът ни има нужда от калории. Да, недейте сега с песента за килограмите от коледните празници – дайте да не сложим нищо в уста до Петровден (това проверихме специално кога е – през юни е!)

Не пропускайте интересни и вкусни предизвикателства с майонеза Краси - ТУК.

А, и моля ви, важно е да не се тъпчем с въглехидрати. Не, че са вредни, просто не трябва да се тъпчем с тях. Балансът е всичко, както казват хавайските богове.  Всъщност не го казват, но много правилно звучи. На Хаваите е рая – там всичко е хубаво.

И така. Какво вкусно да си хапнем, без да изпитаме ужасяващи угризения и все пак да се почувстваме заситени. А, да. И да го приготвим сравнително лесно. Нещо като разядка. Салата. Предястие.

krasi
Снимка: Thinkstock

На нас ни дойде една чудесна идея с майонеза. И, не, майонезата не става само за руска салата.  Моля ви.  Всъщност ни дойдоха на ум цели две идеи.

С майонеза може да се правят чудесни неща. Особено, когато майонезата е прясна и хубава.

С нашите приятели от майонеза „Краси“ и Kitchen of Tolik ви предлагаме две рецепти -нещо много приятно, леко и вкусно.

Първата рецепта е за пълнени или ако искате да впечатлите някого - фаршировани яйца с риба тон. Приготвя се с почти никакви усилия. Общо-взето мъката е да сварите яйцата. Това, поне, надяваме се няма да ви преумори.

Втората рецепта е за една прекрасна смес, или т.нар. дип, който може да мажете на брускети, на препечени филийки, на непрепечени филийки или да си гребете директно от купата и да си ядете на спокойствие. Съдържа месце, пастетче и още няколко чудни и непретенциозни съставки.

krasi
Снимка: Thinkstock

Обещаваме ви, че и двете предястия са бързи, лесни, лекички и много вкусни. Идеални са за гости, идеални са за претенциозни роднини и най-вече идеални са за вас, ако сте гладни и искате да си доставите малко удоволствие в този зимен живот.

Ето рецептите и необходимите продукти. Цялото приготвяне може да видите и във видеата.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 8 яйца
- 1/2 консерва риба тон
- 1 с.л. майонеза „Краси“
- 1 ч.л. лимонов сок
- 1 щип. черен пипер
- сол
- магданоз
- червен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата се сваряват. Обелват се и се разрязват на две. Жълтъците им се изваждат и смачкват с вилица. Прибавят се към рибата и сместа се овкусява с майонеза, лимонов сок, черен пипер, сол и магданоз. С нея се пълнят яйцата.

Дип с пушено месо и майонеза

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

- 200 г майонеза
- 150 г пастет
- 150 г пушено месо
- магданоз
- 3 кисели краставички
- 3-4 скилидки чесън
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. къри
- 1 ч.л. чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Майонезата и пастетът се разбиват на хомогенна смес. Към нея се добавят ситно нарязаните краставички и всички останали продукти. Обърква се хубаво и се сервира - с брускети или препечени филийки.

Приятен апетит, да ви е сладко!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти