Бум на ражданията чрез ин витро

Платена публикация

Бум на ражданията чрез ин витро
Снимка: afroditafh.bg

През последните три десетилетия по света са се родили пет милиона бебета, благодарение на асистираната репродукция или т.н ин-витро процедура. Половината от тях са родени последните 6 години. Това сочат последните проучвания.

В България 
В нашата страна статистиката показва, че годишно се раждат около 1500 деца, благодарение на техниките на асистираната репродукция, а са извършени над 4500 ин витро цикъла.

Малко история
Първото бебе в епруветка - Луиз Браун, е роден през 1978г. До 1990г. са последвали 90 000 раждания в световен мащаб. Този брой се е увеличил до 900 000 до 2000 година , а през 2007 г. е надхвърлил 2,5 милиона бебета.

Големият бум обаче е през последните шест години. Тази статистика бе оповестена на годишната конференция на Международната федерация на плодородието (IFFS) и ( АСРМ), която се проведе в Бостън.

Една от водещите клиники за ин витро процедури в България е Медицински център "Афродита" ООД, в която мечти сбъдва Д-р Антон Баев.

Д-р Баев, какви услуги предлага МЦ "Афродита"?
В усилията ни да отговорим напълно на нуждите на нашите клиенти, създадохме иновативни и специализирани звена в среда, изпълнена с уважение и любов към човека. Ние предлагаме услуги при оптимални условия, с отговорност и професионализъм както към жената, така и към мъжа. В различните отдели в нашия център ще откриете хора с отговорност и готовност да направят най- доброто за пациента, минимизираме рисковете и увеличаваме максимално шансовете за крайния резултат. Важно е да отбележа, че част от екипа на МЦ "Афродита" са и Медицинския Директор д-р Емил Филипов, който притежава завиден опит в областта на стерилитета, и Георги Дойчев – Главен ембриолог с множество специализации в сферата на генетиката и ембриологията в чужбина. МЦ "Афродита" сътрудничи с чужди лаборатории като Future Health – банка за стволови клетки (Великобритания), Iviomics (Испания), Mitera (Гърция).

Какви могат да бъдат причините за безплодие?
Безплодието се дефинира като невъзможност да възникне бременност след една година редовни сексуални отношения. Факторите, които влияят на плодовитостта, са честотата на половия акт, възрастта на жената, продължителността на стерилитета, промяната на теглото, тютюнопушенето, диетите, психо-емоционални параметри, общи нарушения и употребата на наркотици, проблеми при спермограмата на мъжа и други.

От какво се определя успеха на IVF?
Благодарение на развитието на техниките, IVF успехът достига средно до 25-35 % на опит. Въпреки това, както вече споменах, много фактори могат да повлияят на резултатите:

*Възраст на жената: след 40 годишна възраст, вероятността на за успех намалява до 10-15 %, а 42-43 годишна възраст се измерва в единици. След 45 шансовете са много малки.
*Състоянието на ендометрума също е определящо.
*Да бъдеш с наднормено тегло е фактор, който може да влияе за неблагоприятен отговор на яйчниците от приложените лекарства.
*Различни метаболитни нарушения - например болести на щитивидната жлеза, могат да окажат неблагоприятно влияние върху резултатите.

Как да изберем най-добрия IVF център?

Основен критерий за избор на център за асистирана репродукция е доверието към лекаря и екипа. Връзката с лекаря и пациента е специална. Също така определящи са комфортът и хигиената, приятелското отношение на персонала, съчетано с точността и правилния отговор на всички въпроси, които двойката има. Всичко това е показателно за професионализма в центъра. Ефективността се изразява в проценти успех и на броя на циклите на година, както и цената на лечението, което също е от решаващо значение за избора на ин витро център.

Д-р Баев е акушер-гинеколог, специализиран в репродуктивната медицина. Завършва Медицинския Университет – София с наградата „Златен Хипократ” за пълно отличие, с максимален резултат в хода на следването. Българският Лекарски Съюз го награждава с орден за отлични резултати в хода на следването. Специализира акушерство и гинекология в клиника „ Света Анна „ – София и в болница за активно лечение „ Света София”. Печели стипендия на Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD) – Немско Дружество по Научен Обмен. Работи в Германия - Universitatstrauenklinik , Frankfurt am Main, Prof. Frank Louwen.

Член е на Българското Дружество по Акушерство и Гинекология, Българска Асоциация по стерилитет и на ESHRE (Европейска асоциация по човешка репродукция и ембриология). Владее 4 езика, има специализация във Великобритания, Германия, Гърция и Австрия. От 01.01.2008 г. е член на екипа на МЦ "Афродита" ООД, а от 2011г.е ръководител на IVF отдела.

Повече за МЦ „Афродита” ООД:
тел 02 / 806 00 60
www.afroditamc.com
www.afroditafh.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти