90-60-90, но не като идеалните мерки, а като възрастта на тези страхотни модели!

възрастен модел
Снимка: iStock

Може би ви е писнало да чувате прикази от рода на "възрастта не бива да е ограничение", "възрастта е само цифра", "възрастта не е порок" и т.н. И на мен вече ми се струва доста изтъркано изобщо да коментираме темата за годините и за това, че те не пречат да правим това, което си искаме.

И това е точно така. Точка. Днес може да си на 70 и да носиш къса рокля. Може да си на 80 и да си пишеш с внуците в чата. Може да си на 90 да дефилираш по подиума, да бъдеш муза за фотографите и да си лице на модни марки - и в това няма нищо странно, а напротив, ужасно красиво и вдъхновяващо е!

Игор Гавар, фотограф от Омск, е основател на първата модна агенция за по-възрастни хора в Русия "Олдушка". Моделите, които работят в нея, са предимно над 60-годишна възраст.

Те позират за корици на списания, снимат се в реклами и различни проекти, сякаш са го правили цял живот, но не са - повечето от тях са започнали да се занимават с мода след пенсионирането си.

Напълно зашеметени сме от красотата на белокосите му модели, които излъчват повече класа и стил от по-младите си колеги.

Агенцията поддържа и собствен профил в Instagram, който има над 70 хил. последователи от цял свят. С него освен че популяризира дейността си, "Олдушка" кара и все повече хора да смятат, че красотата няма срок на годност, а възрастните модели заслужават място на модната сцена!

8 известни жени, които не се страхуват от остаряването

Прочети още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти