Здравословни коктейли за красота

Здравословни коктейли за красота
Снимка: Thinkstock

Красотата идва отвътре. Затова е много важно каква храна консумираме и какви напитки пием.

Даваме ви предложения за няколко коктейла, които ще ви помогнат да бъдете здрави и красиви.

Изчистване на тялото
Направете сок от 3 части ябълка, 1 част джинджифил и 3 части моркови. Основната полза от тази смес е възстановяването (подмладяването) на тялото, за перфектна и сияеща кожа. Козметиците обикновено препоръчват този сок заради неговото изключително въздействие върху кожата. Но неговите плюсове не се ограничават с само това. Той оказва почистващ и тонизиращ ефект на цялото тяло.

Унищожител на холестерол
Сок от краставица, ябълка и целина, както е известно, се бори с рака и намалява холестерола. Той също така помага при разстройства на стомаха и главоболие. Този сок е истинска необходимост, ако вече лекичко клоните към 30-те. Ако пиете такъв фреш през ден, то няма да се вълнувате повече за нивото на холестерола си.
Рецептата - 2 части ябълка, 1 част краставица, 1 целина

Свеж дъх
Този сок определено се препоръчва за хора, които искат да подобрят цвета на кожата на лицето си. Съставките – ябълка, морков и домат. Най-добър ефект дава зелената ябълка. При този сок има и допълнително полезно качество – премахване на неприятния дъх в устата. Това се получава заради ябълката в комбинация с домат.
Рецептата – 2 части ябълка, 2 части моркови и 1 част домат.

Охлаждащ
Комбинацията от сокове от ряпа, мляко и ябълка се използва, когато чувствате горещината. Той веднага ще ви охлади и ще помогне да се чувствате по-комфортно. Този състав се бори с лошия дъх, точно, както и предния
Рецептата – 1 част ряпа, 1 чаша мляко, 2 цели ябълки

Уникална кожа
На всички е известно, че портокала и краставицата са жизнено-необходими, ако сте обезпокоени за състоянието на кожата си. Тяхната комбинация, в компанията на  джинджифила, ще подейства като супер вещество на кожата. Нейният комбиниран ефект ще подобри структурата на кожата съдържанието на влага в кожата. Тази напитка също оказва и разхлаждащ ефект.
Рецептата – 2 части портокал, 2 части краставица, ½ част джинджифил

Диво момиче
Ябълка, ананас и диня се смесват заедно, за да създадат изключителен сок, който е превъзходен за бъбреците и отделителната система. Сокът също помага и за извеждането на солите от тялото. Някои използват и щипка сол, но като цяло, без сол е по-добрия вариант.
Рецептата – 2 части ябълка, ½ част ананас и ¼ част дивя (семките е добре да се махнат)

Витаминозен коктейл
Това е изключително здравословна напитка с цял куп витамини. Прави се от меден нектар, черно грозде, диня и мляко. Ако имате деца, то той ще им хареса. Освен витамин C, съдържа и витамин B2, който също увеличава активността на клетките и повишава имунитета.
Рецептата – смесете всичко в равни пропорции

Захарен изтребител
Това е простичък, но много полезен и лесноусвоим сок. Той регулира съдържанието на захар в тялото. Приготвя се от круши и банани. Крушата е подходяща за язва, а също и за хипертермия, повишена температура и кашлица. Бананът е подходящ аза хора с високо кръвно налягане, защото не съдържа соли. Той съдържа триптофан, вид белтък, който тялото преобразува в серотонин. Серотонинът - хормон, който е известно,  че влияе на чувството на щастие и подобрява настроението.
Рецептата – 3 части круша и 2 части банан

Антиоксидант
Сок от манго, круша, моркови и ябълка, действа като антиоксидант. Той почиства тялото, понижава кръвнотго налягане и токсичността. Ябълката е известен антиокислител. Добавянето на манго прави сока много вкусна напитка.
Рецептата - 3 части манго, 2 части круша, 2 части моркови, 2 части ябълка

Гроздов ананас
Прави се от грозде и ананас. Обикновено се използва черно грозде. Напитката е с високо съдържание на желязо, а ананасът действа като противовъзпалително средство. Много подходящ коктейл за след обяд, защото подпомага храносмилането. Гроздовият сок, както е известно е полезен за сърцето.
Рецептата - ½ част  ананас и 1 чашка грозде

Pink Floyd
Това е необикновено вкусен сок (често се приготвя с мляко), който е направен от комбинацията на  банан и диви ягоди. Те трябва да са достатъчно зрели. Някои прецеждат тази напитка.
Рецептата – 8 диви ягоди със среден размер и 3 банана с половин чаша мляко

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти