Маски за лице с джинджифил

Маски за лице с джинджифил
Снимка: netinfo

След като вече ви запознахме с джинджифила и неговите свойства, идва ред да ви предложим няколко рецепти за домашно приготвени маски за лице с тази подправка.

За мазна кожа
Разтворете една супена лъжица бяла глина в малко количество смес от екстракти от джинджифил, лайка и зелен чай. Маската се нанася на лицето и се оставя за 15 минути. След това се отмива с хладка вода и при необходимост се нанася подходящ крем за лице.

За зряла кожа
Две супени лъжици прясно настърган корен от джинджифил се разреждат със сок от нар, докато се получи еднородна смес. Нанеся се на лицето и шията за двайсетина минути, а после се изплаква с хладка вода. 

Тази маска възвръща еластичността на кожата, подхранва с витамини и предотвратява развитието на бактерии по кожата.

Джинджифилов крем за всеки тип кожа
Настъргвате малко пресен корен на джинджифил. Към него прибавяте 7-8 капки сок от нар или зелен чай и две супени лъжици масло от сусам, масло от кайсиеви ядки и витамин Е, както и ½ чаша какаово масло.

Поставяте всички съставки в стъклена купа и слагате на водна баня, докато какаовото масло се разтопи и всички компоненти се смесят до еднородна смес. Изсипвате готовата помада в чисто бурканче с капак (може да използвате старото бурканче от крем за лице, след като го измиете добре). Съхранява се на сухо и хладно място, може да го приберете и в хладилника.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти