Закуска за красота

Закуска за красота
Снимка: Thinkstock

Красотата не се крие единствено в кремовете за лице и гримовете, тя идва отвътре. Затова е от голямо значение какво точно хапвате.

Сутрешната закуска е от важно значение не само за метаболизма, но и за добрия ви външен вид. 

Приемът на храна в началото на деня трябва да бъде лек и в същото време закуската да съдържа продукти, богати на витамини и микроелементи, които зареждат с енергия.

Много жени си правят мюсли за закуска, които спокойно могат да се нарекат "закуска за красота". С какво са ни полезни споделят от Kozmetikata.com.

Благодарение на високото си съдържание на витамини и баластни вещества, мюслите се усвояват лесно и са идеална храна, ако искате да имате красива кожа и здрава коса.

В магазините има невероятно богат избор избор на практически готови за употреба мюсли.

При всички тях обаче се забелязва един основен недостатък – прекалено високо съдържание на рафинирана захар.

Затова най-добрият вариант е сами да си приготвяте закуската, за да сте наясно какво точно ядете.  

Рецептите за приготвяне могат да са различни, в зависимост от използваните съставки, но задължителните елементи са пшеничените или овесени трици, мед и по възможност пчелен прашец.

Важно е да се спомене, че триците, които са баластни вещества, не само са полезни, но са и жизненонеобходими за нормалната работа на стомаха и обмяната на веществата.

Пшеничените трици са своеобразна четка. Овесените понижават нивото на холестерола в кръвта с 10%.

Обърнете внимание, че след консумацията на порция мюсли, е препоръчителна употребата на по-голямо количество течности, тъй като за ефективната работа на баластните вещества е необходимо да се създаде ефекта на набъбване в стомаха.

В ползата на меда никой не се съмнява. Още в древни времена нашите предци са го използвали за лечение и профилактика на много заболявания.

Този сложен биологично активен продукт съдържа значително количество натурална захар, най-различни органични и минерални киселини, и то във форма, която е възможно най-.подходяща за усвояване от организма.

Пчелният прашец е богат на микроелементи, необходими за нормалното развитие на живия организъм. В него са открити 28 химически елемента.

Особено високо е съдържанието на калий. Богат е и на желязо, мед, кобалт, калций, фосфор, магнезий, цинк и други необходими за организма вещества.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти