Храни за красива кожа

Храни за красива кожа
Снимка: netinfo

Фразата "ние сме това, което ядем“ не е просто изтъркано клише.

Няма как да искате да изглеждате добре и да бъдете здрави, ако не се храните правилно. Козметичните продукти могат само да ви помогнат да разкриете красотата си, но не и да я създадат.

Ако искате да имате здрава, красива и сияйна кожа, ето на кои храни е добре да наблегнете.

Ленено семе и ленено масло
Лененото семе представлява фонтан от здраве. Те са изключително богати на алфа-линоленова киселина и омега-3 мастни киселини. Консумацията на ленено семе ще помогне на кожата да запази своята еластичност. Ниските нива на алфа-линоленова киселина могат да доведат до различни възпаления и зачервявания на епидермиса.

Червени чушки и моркови

 

Те представляват прекрасен източник на витамин С, който е ключов в изграждането на колаген, освен това предпазва клетките от увреждания, причинени от свободните радикали и водещи до появата на бръчки. Създайте си навик да хапвате по възможност сурови червени чушки и моркови и ще забележите разликата.

Говеждо месо, домашни птици и сьомга
Това предложение няма да зарадва вегетарианците, но тези, които хапват месо от време на време, могат да се насочат към пилешко и говеждо, както и към по-мазните риби. Тук важната съставка е протеинът, който предпазва кожата от преждевременно набръчкване, подобрява еластичността и не позволява да стане тънка и суха. Бобовите храни, млечните продукти, яйцата, птичето месо и рибата са част от храните, които имат високо съдържание на протеин. Уверете се, че в менюто ви те ще присъстват по-често.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти