Леден душ и никакво слънце: тайните за красота на Мерилин Монро, които да си откраднем

Едва ли има човек в света, който да не разпознае за секунди Мерилин Монро. Много повече от кино легенда, тя е икона на красотата и символ на непреходната женственост.

Около живота и тайните за красота на Мерилин Монро витаят какви ли не легенди. Днес решихме да повдигнем завесата зад бюти рутината на звездата и какви навици се крият зад нейния бляскав външен вид.

Тя се е пазела от слънцето
„Аз лично съм против тъмния тен, защото обичам да се чувствам блондинка навсякъде“, така Монро обяснява защо не обича да се излага на слънце, въпреки факта, че това е на мода в Калифорния по нейно време. Затова, ако искате да последвате примера ѝ, забравете бронзантите, фалшивия тен и солариума и прегърнете естествения цвят на кожата си.

► Тайните за красота на Елизабет Тейлър, които да си откраднем

мерелин монро
Снимка: Getty/Gulliver

Мерилин харесва много специфичен нюанс на русото
Ако някога сте се чудили на какъв цвят на косата е залагала Монро, вероятно няма да предположите, че това е „бяла калъфка за възглавница“. Според авторката Памела Киоу, Монро е обезцветявала косата си на всеки три седмици чрез услугите на няколко фризьори, включително Пърл Портърфийлд (която също се грижи за бледорусата коса на Джийн Харлоу) и Кенет Бател. За да избегне прекаленото миене (което може да повлияе на цвета), тя нанасяла импровизиран сух шампоан – бебешка пудра – на всеки два дни, за да запази косата си свежа.

Продължете в галерията, за да откриете пълния списък с трикове на Мерилин Монро за красота:

Триковете и тайните за красота на Мерилин Монро

 

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти