Тайните на червеното червило

Тайните на червеното червило
Снимка: Thinsktock

Червеното червило е сред най-удачните аксесоари, които една дама може да избере, за да бъде наистина неотразима.

Много дами обаче го избягват, защото им се вижда прекалено натрапчиво или се опасяват, че може да им се размаже или остане по зъбите (което сякаш е неизбежното зло при червените червила).

От Bellasugar.com дават лесни съвети за това как да се справим с червеното червило и да го носим без притеснения.

На първо място е разбира се, избирането на правилен цвят за вас. На пазара се предлага наистина невероятно разнообразие.

Подберете нюанс, който ви харесва, но като го тествате, то по-добре нека е директно върху устните ви, за да можете да прецените как стои цветът на лицето ви.

Тъй като тестерите на червила в магазините са събрали ДНК материал от всички, които са ги пробвали преди вас, то нанесете малко от червилото, по-далеч от вътрешността на устните и като видите как ви стои, веднага го изтрийте добре с мокра антибактериална кърпичка (би следвало да ви предложат такава в самия магазин).

Когато сте готови с избора на червило, не бързайте да си тръгвате от магазина. Купете си и четка за нанасяне на червило (ако нямате такава) и молив за очертаване контура на устните.

Можете да си вземете такъв в нюанс близък до този на червилото, а можете да вземете и с телесен цвят. Моливът за устни е много важен, когато ползвате червени червила. Именно той ще попречи на червилото да се размаже по устата ви (което се случва почти винаги с червените багрила).

Когато пристъпите към самото нанасяне на червилото, първо се уверете, че по устните ви няма кожички. Можете да ги ексфолирате с домашно направен скраб или с четка за зъби.

След което ги хидратирате с балсам и ги очертавате с молива. С помощта на четката взимате от червилото и нанасяте внимателно първо на долната устна, после размазвате с устни на горната и пак с помощта на четката дооформяте.

За да не се размазва червилото, взимате един пласт от носна кърпичка (по принцип те са на три пласта), слагате внимателно върху устните и отгоре с помощта на голяма четка с потупващи движения слагате матираща пудра.

Така ще "запечатате" червилото за по-дълго време и ще предотвратите размазване по зъбите.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти