Приложение на четката за зъби извън банята

Приложение на четката за зъби извън банята
Снимка: Thinkstock

Четката за зъби със сигурност пътува с вас навсякъде, а вие сте наясно, че това е най-сигурният ви съюзник за хубава усмивка и по-редки посещения при зъболекаря.

Този аксесоар обаче може да намери и други приложения, особено в разкрасителните процедури.

Разбира се, за следващите изброени техники е най-добре да ползвате различна четка от тази, с която миете зъбите си в момента.

Ето за какво може да ви бъде полезна тя.

С нея може успешно да ексфолирате устните си. Като разтъркате леко кожата там, ще подобрите кръвообращението, ще премахнете малките кожички и ще забележите, че устните ви ще придобият много повече цвят.

Ако устните са прекалено напукани или чувствителни, сложете малко балсам или вазелин на четката, за да омекотите кожата и да не я разраните допълнително.

Ако имате бретон и не може да го поставите в ред, а различни косъмчета постоянно хвърчат във въздуха, то използвайте четка за зъби и лак за коса, за да пригладите косата.

Веждите могат лесно да се срешат и подредят отново с помощта на четката.

Когато се мажете с изкуствен тен, със сигурност сте се сблъсквали с проблема, че след това дланите на ръцете ви са неприятно оцветени. Именно като ги разтъркате с четка за зъби, натопена в сапун, ще се справите лесно и бързо с този проблем.

Забравете за пресата, която прави косата ви на така наречените "вафлички", за да получите обем! Просто топирайте в корените с четка за зъби и ще видите, че ефектът е много по-добър и дълготраен, особено ако добавите и малко лак за коса.

За маникюр и педикюр в домашни условия четката за зъби също върши чудесна работа, като помага да изчистите по-лесно ноктите си и да ги подготвите за нанасяне на лак.

Ако използвате редовно спирала за мигли, то със сигурност ще трябва да отделите един ден в седмицата, през който да подхраните миглите си. Това може да направите с помощта на бадемово масло и чиста четка за зъби.

С нейна помощ маслото се нанася внимателно върху косъмчетата на клепачите и се оставя да престои така.

И разбира се, една техника, която сигурно повечето дами знаят. Ако се боядисвате в домашни условия, а не може да си намерите специалната четка за нанасяне на боя, то може да я заместите успешно със старата четка за зъби.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти