Шестте топ тенденции в грима

Шестте топ тенденции в грима
Снимка: netinfo

Биляна Божилова

Тенденциите в грима за есен 2013 удовлетворяват изискванията, както на дамите, които обичат да правят впечатление с атрактивност, така и на тези, които залагат на естественото излъчване. Липсват някои крайности от последните години, които предизвикваха по-скоро масов ужас, отколкото "ефекта уау".

Грабвайки сенките за очи, червилото, очната линия и всички останали козметични средства, не бива да забравяме, че основната функция на грима е да подчертава женската красота. Не да създава фалшива хубост, нито да провокира с ефектност. Спазвайки това важно правило, може да се отдадете смело на тенденциите.

Естественият грим се наложи като топ тренд за радост на всички дами, които се харесват достатъчно, за да не прекаляват с цветовете по лицето си. Веждите стават все по-гъсти, по-дебели и по-очертани през последните години, аз лично не съм възхитена от сляпото следване на тази грим тенденция поради простата причина, че не намирам за необходимо да се акцентира върху веждите, които природата е позиционирала съвсем близо до най-красивата част от човешкото тяло - очите.

Като споменах очите, три са водещите трендове при тях – котешки поглед, опушен грим и оранжеви сенки. При устните, освен пастелните светли тонове, характерни за естественият грим, като топ тренд се налагат и пълната им противоположност - вамп устните.

Топ 6 грим тенденции есен 2013:

* Естествено излъчване.

* Дебели вежди.

* Опушени очи.

* Котешки поглед.

* Оранжеви сенки.

* Вамп устни.

Естествено излъчване

С грим като без грим или визията, която показва истинската същност на Edna жена, но малко по-така. Едно е да станеш, да си измиеш лицето и зъбите, и да излезеш, съвсем друго - да си направиш естествен грим. Безупречната кожа се постига с основа за грим, фон дьо тен, коректор и/или пудра, според нуждите на всяко лице. Миглите се подчертават със спирала за очи, очите със сенки в неутрални тонове. На устните се поставя безцветен гланц за устни или червило в неутрален цвят. Водеща тенденция при Balmain, Alexander Wang, Kenzo, Rochas, Blumarine и т.н.

Дебели вежди

Дебели, гъсти и очертани вежди е трендът, срещу който ежегодно възразявам, но водещите гримьори не ми обръщат внимание. Важното е, че все някоя красива жена, която чете писанията ми, се вслушва в съвета ми да не прекалява с дебелината, гъстотата и очертаването на веждите. За начало сравнете визиите на Dries Van Noten, Ermanno Scervino и Rochas, и сами ще се убедите колко по-добре изглеждат веждите при модела на Dries Van Noten. Разбира се, крайният избор е ваш.

Опушени очи

За да постигнете ефекта "опушени очи", първо нанесете основния цвят сенки. Следващият нюанс се поставя само над клепача, разнесен до ръба на очната ябълка. Потъмнете очната ябълка, горната и долната линия на миглите с най-тъмните сенки и очертайте ръба на окото с черен молив. Може да намалите интензивността на цвета с памучно тампонче или да го подсилите с течна очна линия за по-драматично излъчване. Накрая нанесете спиралата за мигли. Не е трудно, а опушеният грим е много предизвикателен и си заслужава някоя вечер да покажете повече сексапил.

Котешки поглед

Котешкият поглед е не по-малко секси от опушения грим. Освен това се постига по-лесно. Молив за очи или очна линия са напълно достатъчни. Макар че ефектът може да се получи с различни цветове, черното е класика и има най-силно въздействие. Може да се очертаят и двата клепача – заедно или поотделно, според формата на окото. По-малките очи е по-добре да се очертават отдолу, по-големите – отгоре. Този сезон е актуално лекото размазване на линията под окото за ефект "секси небрежност".

Оранжеви сенки

Най-изненадващата тенденция за сезона според мен. Оранжевото не е сред често използваните цветове сенки за очи, освен ако не е в комбинация с други топли нюанси. Ето че през есен 2013 яркият цвят се промъкна сред топ трендовете. Най-модерен е вариантът опушен грим в оранжево. Основното му предимство е, че изпъква цветът на очите, недостатъкът – придава леко уморен вид на погледа. Стои много добре на сини и зелени очи.

Вамп устни

Много жени изпитват неудобство да носят червило в тъмни тонове. Дързостта, която излъчват, изисква проява на повече модна смелост от една дама. От наситено червени до почти черни, устните в стил вамп са предизвикателство за смели и дръзки жени. Колкото по-бяла е кожата, толкова по-силен е вамп ефектът.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти